MØTTES PÅ LUKSUSBÅT: Her skal Kristoff diskutere fremtiden. Foto: TV 2 Sporten.
MØTTES PÅ LUKSUSBÅT: Her skal Kristoff diskutere fremtiden. Foto: TV 2 Sporten.

Kristoffs lag vil ikke være et russisk prosjekt i fremtiden

Her går Alexander Kristoff i møte med Katjusjas søkkrike eier ombord i hans enorme yacht.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sanremo (TV 2 Sporten): Etter å ha syklet 293 km fra Milano til Sanremo, tatt en imponerede 2. plass og sprutet champagne fra podiet, rakk Alexander Kristoff en rask dusj før han ble hentet i en svart Mercedes utenfor lagbussen.

Den fraktet ham ned til havnen i Sanremo.

På brygga foran sin gigantiske yacht, Areti II, sto Katjusjas eier, Igor Makarov, og ventet. Gassmilliardæren ga lagets gullgutt en real bamseklem før de gikk ombord i skuta.

Der ble 27-åringens fremtid i laget diskutert. Kristoff forteller til TV 2 at han fikk beskjed om at Katjusja vil gå fra å være et russisk prosjekt til et internasjonalt prosjekt med kommersielle sponsorer. Foreløpig har ikke nordmannen signert ny kontrakt.

Avgjør fremtiden
Kristoffs kontrakt går ut etter denne sesongen. Han er blant proffsirkusets mest ettertraktede ryttere og kan velge og vrake i tilbud.

– Jeg skal snakke med sjefen for laget, Makarov. Det er han som har pengene. Og jeg får trolig vite litt mer om lagets fremtid, sa Kristoff til TV 2 da han ankom havna.

Sportsdirektør for Katjusja, Viatslev Ekimov, er klar på at de vil strekke seg langt for å beholde 27-åringen, som forventer en årslønn på mer enn 15 millioner kroner. Det er en tredobling av hva Kristoff har i lønn i dag. Han garanterer også at laget vil fortsette - selv om det har vært spekulasjoner om at det kan gå mot slutten.

– Katjusja vil gjøre maks for å beholde Alex. Det handler ikke om penger, men om å skape en god atmosfære rundt ham. Vi mener Katjusja er det perfekte stedet for ham å være, sier Ekimov.

Skal bli bedre spurter
Foran denne sesongen fikk Kristoff håndplukke en hjelperytter. Til neste år vil han få gjøre det samme igjen.

– Slik at han skal få enda mer hjelp i spurtene. En mann til, forklarer sportsdirektøren.

Hadde denne mannen vært på plass allerede ville Kristoff trolig vunnet igjen. Selv om Luca Paolini gjorde en kjempejobb for 27-åringen tok kreftene til den trofaste hjelperen slutt 50 meter for tidlig.

– Jeg kan ikke være misfornøyd. Jeg forsvarte seieren fra i fjor, men det holdt akkurat ikke, sier Kristoff - som skrøt veldig av vinner John Degenkolb etterpå.

– Han var kanskje den sterkeste uansett, sa Katjusja-rytteren.

– Den er veldig fin
– Kan du bli vant til yacht-livet? spurte TV 2 før han ble geleidet videre for å møte Makarov.

– Jeg var på yachten hans i fjor også. Den er veldig fin, så det kan jeg bli vant til. Men jeg vet ikke om jeg noensinne får råd til det, svarer han og ler.