Nå vil Sp-Trygve slå Siv

Senterpartiet har satt seg som mål å bli tredje største parti ved kommunevalget.

Med et helt nytt program som er skreddersydd for lokalvalgkamp, ikke bare på bygda, men også i byene er Senterpartiet klare til høstens kommunevalg.

Et klart mål for valget

Etter å ha sendt et rekordstort antall deltagere hjem fra partiets landsmøte i Haugesund slår Senterparti-leder Trygve Magnus Slagsvold Vedum for første gang fast hva som er hans og partiets mål for høstens kommunevalg.

– Vårt mål er å bli større enn Frp, vi har klart det i medlemstall og da er neste mål å klare det i lokalvalg, sier Slagsvold Vedum.

– Så det betyr at du skal slå Siv Jensen i antall velgere til høsten?

– Det er målet vårt å bli større enn Frp ved lokalvalg.

For fire år siden fikk Senterpartiet en oppslutning på 6,7 prosent, mens Fremskrittspartiet samlet 11,4 prosent av velgerne ved forrige kommunevalg.

Et stykke igjen

I mars viser TV 2s beregninger på snittet av nasjonale kommunevalgmålinger at Fremskrittspartiet har en oppslutning på 9,3 prosent, mens Senterpartiet har 7,3 prosent.

Likevel er kampen for å slå Frp så viktig at å tape vil være et nederlag for Senterpartiet.

– Vi vil aldri være fornøyd så lenge Frp er større enn Senterpartiet, sier Slagsvold Vedum.

Etter å ha ledet partiet i ett år har han dermed satt seg som mål at Senterpartiet igjen skal bli et av de store partiene i Norge.

– Det er et mål at Senterpartiet blir landets tredje største parti.

Flere nye vedtak

Et omstridt forslag om å dele Oslo opp i flere kommuner ble nedstemt under landsmøtet. Senterpartiet vedtok derimot at de vil ha bydelsutvalg som får mer reell makt i flere kommuner, samtidig som de vil avvikle byrådene i Oslo, Bergen og Tromsø.

Partiet gjentok at de er mot å slå sammen kommuner med tvang, de vil ha bedre integrering av asylsøkere, økte bevilgninger til forsvaret og gjenopprette et nasjonalt kornlager.

Partiet mener også at folk som har farlige rovdyr i sitt nærmiljø bør få bre pepperspray, og sier dermed ja til å bruke pepperspray mot ulv.

Ønsker flere ordførere

I dag skryter Senterpartiet av at de har 93 ordførere, selv om noen av dem er vagt på felleslister med andre partier. Nå er målet å kapre makten i enda flere kommuner. 

– Vi har et mål om å ha over 90 ordførere.

– Kanskje 100?

– Ja, viss velgerne vil, sier Slagsvold Vedum.