Her er bilen som nettopp har ankommet Norge – nærmere 100 nordmenn har kjøpt allerede. Mens salgsmålet til Land Rover er 500 eksemplarer i løpet av året.
Her er bilen som nettopp har ankommet Norge – nærmere 100 nordmenn har kjøpt allerede. Mens salgsmålet til Land Rover er 500 eksemplarer i løpet av året.

Denne har mange ventet på

Nå er SUV-nyheten på plass i Norge.

Det er ikke så veldig lenge siden Land Rover slet med både økonomien og ryktet.

Ingen kunne ta fra dem at de leverte noen eksepsjonelle biler – med ekstrem framkommelighet. Men prisene var høye, modellutvalget smalt – og kvaliteten rufsete.

En av modellene som var verst utsatt for feil og problemer, var første generasjon Freelander. Mye ble ryddet opp i da andre generasjon kom, men kanskje var navnet allerede såpass belastet at det ikke hjalp. I alle fall var det labert salg.

Nå blir Freelander-navnet borte. Inn kommer en ny, frisk modell som skal ta over stafettpinnen: Discovery Sport. Den er relativt kompakt, men byr likevel på sju seter som standard her i Norge.

Les også: Norsk drømmebil – nå er prisene klare

Indisk påvirkning

Etter at indiske Tata tok over Jaguar/Land Rover, har de vist et voldsomt engasjement og sterk tro på produktene sine. Ambisjonsnivået er skyhøyt, og den første skikkelige oppturen kom da de lanserte Range Rover Evoque. En tøff og kompakt SUV som virkelig traff blink.

Nå er det altså en ny og fortsatt ganske kompakt SUV som skal lanseres. Discovery Sport er altså ikke en variant av den vanlige, store Discovery – men rett og slett en helt ny modell.

Og Land Rover Norge har klokkertro på at dette skal falle i smak hos kundene.

Klassisk Land Rover-interiør dette. Og Discovery Sport har fått nytt infotainmentsystem.
Klassisk Land Rover-interiør dette. Og Discovery Sport har fått nytt infotainmentsystem.

Unik i sitt segment 

Bilen har såvidt ankommet norske forhandlere. Men allerede er det solgt 95 biler.

– Forhåndsinteressen har vært veldig god. Vi har som mål å selge 500 eksemplarer i løpet av 2015, forteller Jacob Moer Aanonsen, salgsansvarlig for Jaguar / Land Rover Norge.

Han mener at Discovery Sport konkurrerer med Volvo XC60/XC70, Audi Q5, BMW X3, Mercedes GLK, samt Honda CR-V og Ford Kuga. 

Det er med andre ord sterke og innarbeidede modeller det skal knives med. Men ingen av de andre modellene har mulighet for en tredje seterad.

Les også: Luksus-SUV på billigsalg

Priser

Startprisen på en Discovery Sport med 150 hk dieselmotor er 529.000 kroner. Vil du ha automatgir, øker prisen til 555.000 kroner.

Med 190 hk dieselmotor starter prisen på 579.000 kroner. Med automat nærmer den seg raskt 600.000 kroner.

Som på premium-biler flest, er det viktig å understreke at startprisen er én ting – og at sluttsummen fort kan bli en helt annen.

Land Rover tilbyr nemlig svært mye attraktivt utstyr, både på luksus- og sikkerhetsfronten. Det er dermed ingen problemer å utstyre den slik at prisen lett bikker 700.000 kroner. Her er det bare lommeboka som setter begrensninger...

Land Rover Discovery Sport er en av svært få syvsetere i klassen.
Land Rover Discovery Sport er en av svært få syvsetere i klassen.

Les også: Det er faktisk mulig å elske denne bilen