Den ser jo slett ikke verst ut. Faktisk vil vi tro at en slik bil, med syv seter og mye utstyr slik denne har, er rene drømmebilen for mange som trenger god plass.
Den ser jo slett ikke verst ut. Faktisk vil vi tro at en slik bil, med syv seter og mye utstyr slik denne har, er rene drømmebilen for mange som trenger god plass.

Nå selger Simen (43) møkkabilen

Og ærligheten har gitt voldsom respons.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det finnes ærlige bilselgere, og så finnes det brutalt ærlige bilselgere. Simen, som har lagt ut sin VW Touran på bruktmarkedet, befinner seg nok helt klart i sistnevnte kategori.

Han forsøker nemlig ikke å legge skjul på hvilke mangler som følger med bilen han skal kvitte seg med. Den omtales allerede i første setning som en møkkabil. Og annonsen virker å være skrevet i affekt – noe som også kan være årsaken til følgende setning: Kjøp den nå, før jeg besinner meg og setter opp prisen.

Den underholdende teksten har vært en suksess. På mindre enn et par dager fikk annonsen over 4.300 visninger.

– Mange har tatt kontakt, men de fleste bare for å takke for en god latter. Kun et par har vært seriøst interesserte, forteller Simen. 

Lav pris – men les videre 

Han selger det som  i utgangspunktet en populær familiebil. VW Touran er ikke bare romslig, denne bilen har syv seter, automatgir, riktig farge, mørke vinduer, navigasjon, sportsseter, hengerfeste og xenonlys.

2007-modellen har ikke rullet skummelt langt heller. 138.000 kilometer tilsier at den burde ha mange år, og turer, igjen.

Prisen er 100.000 kroner! Men i motsetning til Simen, har vi i dette avsnittet valgt å fokusere på det positive. Så før du hiver inn en bud uten å lese annonsen – så les videre først...

Les også: Stor familiesuksess blir ny

DSG-kasse til besvær

Vi starter med det om fort kan være det mest kostbare problemet. DSG-kassen har nemlig et problem som gjør at den ikke fungerer som den skal. Hvis du skal kjøre den, må du gire selv. Og det er jo ikke akkurat slik automatgir skal fungere... Her har det vært mye fram og tilbake på ulike verksteder – og alle detaljene kan du lese om i annonsen. Det er tydelig at Simen ikke er helt fornøyd med verkstedet sitt, for å si det sånn.

Og så baller det på seg. Passasjerdøra har gått i vranglås, og er umulig å få opp. Det betyr at de som skal sitte på, enten får innfinne seg med baksetet, eller klatre gjennom sideruta. 

Klikk her for å lese hele annonsen

Slipper skravlete kvinnfolk

Låsekassa på passasjersiden foran må byttes. Men Simen klarer å se det positive i det hele:

– Du slipper i hvert fall sure svigermødre og skravlete kvinnfolk i passasjersetet med denne bilen, da alle må stues inn i baksetet. Med andre ord, perfekt bil for deg som tenker på å prøve deg som pirattaxisjåfør. Svart som ei piratskute er jo bilen også, påpekes det i annonsen.

Muligheten for en tredje seterad gjør Touran til en ettertraktet familiebil.
Muligheten for en tredje seterad gjør Touran til en ettertraktet familiebil.

Har webasto - som ikke funker

Bilen har også Webasto dieseldrevet kupévarmer. Den fungerer heller ikke, varmeelementet i webastoen er gåent og må byttes.

– Bilen bruker derfor ca 15 min på å bli skikkelig varm når det er grisekaldt om vinteren i tillegg til at det ser ut som bilen er utstyrt med millitært røykkamuflasje når gradestokken kryper nedover mot mørkeblått, står det i annonsen.

Les også: Anettes Touran kunne blitt et bruktbilmareritt

– Nå er det nok!

– Så nå er det nok. Når gidder jeg rett og slett ikke mer. Blir kvalm og uvel av hele bilen og vil bare bli kvitt faenskapet!

Til slutt er han raus nok til å si noe positivt om bilen. Det er at setene er gode og det er lagringssrom under alle seter og i taket. I tillegg går motoren som ei klokke og bilen starter om det er aldri så kaldt. Hvis noen orker å fikse det som er nevnt over så får dere en fin bil til en billig penge, står det til slutt i annonsen.

– Og hva skal du kjøpe deg, hvis du får solgt "møkkabilen"?

– Jeg vurderer å kjøpe meg en Mitsubishi Outlander PHEV. Fra før har vi en Nissan Leaf som bruksbil, forteller Simen.

Skal du kjøpe bruktbil? Sjekk ut Brooms bruktbilguide!

VW Touran er en populær og fleksibel bil med mye plass.
VW Touran er en populær og fleksibel bil med mye plass.