– Tiden er kommet for å innføre et system som hjelper dommeren

Tony Pulis vil ha videodømming inn i fotballen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City - West Bromwich 3-0:

Det alle snakket om etter Manchester Citys 3-0 seier over West Bromwich var utvisningen av Gareth McAuley etter 90 sekunder ut i kampen.

McAuley slo en horribel pasning mot sin lagkamerat Craig Dawson. Wilfried Bony snappet ballen og hadde stort bakrom å boltre seg i. Dermed så Dawson ingen annen mulighet enn å felle Bony som siste forsvarer.

Se situasjonen øverst i saken!

Neil Swarbrick dro opp det røde kortet. Problemet var det var McAuley som fikk det, selv om Dawson dro ham ned. En stor tabbe av pipeblåseren ettersom det var Dawson som fortjente kortet.

– Situasjonen forandret hele kampen. Det blir å prøve å holde nullen lengst mulig etter det røde kortet, sa Jonas Olsson til TV 2 etter kampen.

Vil ha videodømming

WBA-manager Tony Pulis var oppgitt over avgjørelsen etter kampen. Nå vil Pulis ha videodømming inn i fotballen gjennom et system der managerne kan utfordre dommeravgjørelser to ganger per kamp.

– Når han bestemte seg for at han fratok Bony en målsjanse kunne jeg ikke tro at han tok feil spiller. Vi vet alle at det er en tøff jobb og vi kan ikke fortsette å klage på dommeren. Tiden er kommet for innføre et system som hjelper dem, sier Pulis til The Guardian

Etter pausen kunne kommentator Øyvind Alsaker fortelle at Swarbrick skal ha forklart at det første han så etter episoden var nummer 23. Det er nummeret til McAuley, mens Dawson har nummer 25. Etter kampen innrømmet dommeren at han hadde tatt feil mann. 

– Dommeren har bekreftet at episoden ble forårsaket av en annen spiller. Han har beklaget for feilen som ble begått, uttales det fra dommerorganet i Premier League.

Også i TV 2s Premier League-studio ble situasjonen diskutert i pausen av oppgjøret.

– Han viser ut feil mann, konkluderte Erik Thorstvedt.

Citys Premier League-mål nummer 1000

Diskusjonen om Manuel Pellegrinis fremtid i Manchester City har for alvor skutt fart etter to tap mot Barcelona i Mesterligaen. Samtidig har dårlig form i Premier League sendt dem ut av gullkampen.

Frank Lampard og David Silva skapte flere fine muligheter for hjemmelaget etter utvisningen av McAuley. Ledelsen kom ikke før Bony fant ledig rom inne i feltet og enkelt kunne sette ballen opp i nettaket etter 27 minutter spill. 

13 minutter senere økte Fernando Citys ledelse da han plukket opp en retur fra Boaz Myhill. WBA-spillerne raste ettersom de mente Citys Eliaquim Mangala overfalte Saido Berahino i en duell i forkant av målet. Protestene hørte ikke dommeren på og godkjente målet, som var Manchester Citys mål nummer 1000 i Premier League.

Etter pause sank tempoet i kampen betraktelig og det var tydelig at Manchester City var fornøyd med resultatet. Sergio Aüero skapte tre muligheter fra det 51. minutt til det 58. minutt uten å få nettkjenning.

Saido Berahino kunne fort ha skapt ny spenning i kampen da han fikk stå på tre meter å heade etter 73 minutter. Dessverre gikk ballen i tverrliggeren.

David Silva avgjorde sluttresultatet med sin 3-0 scoring etter 77 minutter. Spanjolen styrte inn Stevan Jovetic skudd fra tre meter.

Dermed reiser Manchester City seg etter tapet mot Barcelona og Burnley.