Fem millioner har sett Thea (18) brilijere på kjøkkenet

Siden Thea Bolstad Olsen (18) byttet ut forkle med mobil, har hobbyen hennes gitt russejenta 5 millioner sidevisninger og pris for årets matblogg.

Attenåringen ble målløs da hun i år ble kåret til beste matblogger under prestisjefylte Vixen blog awards. Theas «Mylittlekitchen.no» vant i konkurransen der det i alt var 20.000 nominerte.

– Det var helt utrolig at jeg vant! Det hadde jeg aldri trodd, sier Thea ydmykt mens hun plasserer glassstatuetten på æresplassen over komfyren hjemme på mammas kjøkken.

Blogger som deltidsjobb 

Thea Olsen Bolstad er russ i år, men blogger og baker etter skoletid. Bergenseren har alltid elsket å lage mat, men byttet ut forkle med kamera da hun 15 år gammel begynte å blogge fra kjøkkenet.

– Jeg baker aldri med forkle, men kamera er alltid med, og mobilen, smiler hun.

Rosekake gjorde henne kjent

Thea er mest kjent for sin dekorerte rosekake, og på bloggen røper hun hvordan hun lager det intrikate mønsteret med smørkrem og en sprøytespiss i størrelsen M1.  

– Det jeg gjør er å begynne i midten, og så bare tar jeg en runde rundt så bli det en rose, forklarer 18-åringen når Lørdagsmagasinet oppsøker bakeren en dag hun har invitert venninnene til å pynte sine cupcakes.

Må vente med å spise

De må pent finne seg i å stoppe underveis så Thea får foreviget seansen.

– Hver gang jeg lager mat...så må alle vente med å spise, for ingen får lov til å røre maten før jeg er fornøyd med bildene mine, ler hun.

– Nå skal jeg sende en snap til leserne mine av at jeg har hatt vennebaking.

– Hun er veldig hyggelig, og veldig smart, og så er hun veldig flink til å bake. Det konstaterer venninnen Ingvild Hellebø (18) mens hun smaker på en sjokoladecupcake.

Grundige forklaringer

Selv små mellommåltid med søsknene blir fotografert for å vise oppskrifter trinn for trinn oppskrifter. Nettopp det at leseren blir forklart alt steg for steg, mener bakeren selv er oppskriften på suksess.

– Jeg deler alt som kommer ut fra kjøkkenet, både søtt og litt sunnere oppskrifter. Så har jeg steg-for-steg bilder og det er det ikke alle som har, forklarer hun. 

Thea er overveldet over at hun har fem millioner sidehenvisninger av retter laget fra bunnen. Til høsten kommer hennes første kokebok, for dem som enda ikke baker med telefonen på kjøkkenbenken.

Theas sjokoladecupcakes (35 stk)

• 4 egg

• 5 dl sukker

• 3 dl melk

• 300 g smør, smeltet

• 7 dl mel

• 4 ss kakaopulver

• 3 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Ha i bakepulver og kakaopulver.

Bland i hvetemel.

Rør i melk og smør.

Fordel røren i formene.

Stek ved 200 grader i 10 – 12 minutter.

Avkjøl på rist.

Smørkrem:
• 220 g smør, romtemperatur

• 4 ts melk

• 10 dl melis

• 2 ts vaniljesukker

Det er best å lage smørkrem med en kjøkkenmaskin.Visp sammen mykt smør, melis og vaniljesukker. Kjør på høy hastighet og tilsett melken, mens maskinen går. Pisk til en luftigere og hvitere krem.

Tilsett eventuelt konditorfarge.