Kaja (20) manglet selvtillit – ble hyllet av The Voice-mentorene

– Jeg har hatt lyst til å melde meg på før, men ikke turt, sier deltakeren. Se opptredenen!

For 20 år gamle Kaja Søgard, var det et stort steg å melde seg på The Voice.

– Jeg har hatt lyst til å melde meg på før, men ikke turt. Jeg har ikke hatt selvtilliten med meg. Men nå tenkte jeg at «jeg jobber, jeg har all tid i verden og hvorfor ikke ta sjansen når jeg har lyst til noe?», forteller hun til TV 2.

I fredagens program fikk norske TV-seere se at 20-åringen tolket Rihannas «What Now», til øredøvende applaus fra både publikum og mentorer.

Tre av fire mentorer trykket på knappen for å prøve å få med Kaja på sitt lag.

Se Kajas opptreden og mentorenes reaksjoner ovenfor!

Yosef: – Du var helt vill!

Madcon-rapper Yosef Wolde-Mariam (36) var ikke rent lite begeistret.

– Du var helt vill, Kaja! Du bare løftet den høyt. Du var helt vill!

Singer-songwriter Sondre Lerche (32) satte også stor pris på det han hørte fra scenen.

– Det var dødsfint! Du hadde masse forskjellige steder å gå. I begynnelsen lå du litt etter uten at det hørtes ut som du ble stresset. Du stod på ditt og lot sangen komme til deg, og det er et instinkt som jeg liker kjempegodt.

Også låtskriver og produsent Espen Lind (43) var mektig imponert.

– Du har en stemmekvalitet som er veldig, veldig kul og som jeg liker å høre på. Du har mange knekk i stemmen din, som er veldig tøft. Jeg har fryktelig, fryktelig lyst til å ha deg på laget mitt.

Fulgte magefølelsen for bergenser

Men Lind skulle ikke få viljen sin. Kaja bestemte seg heller for å gå i retning av en herre med skarre-r.

– Jeg bestemte meg før jeg gikk inn for at jeg skulle følge magefølelsen, og det gjorde jeg. Alle hadde veldig gode ting å si. Sondre snudde seg først og magefølelsen min sa at jeg burde gå den veien, forteller hun.

Det har gått en liten stund når TV 2 tar en prat med henne backstage etter auditionen, men for Kaja har det fortsatt ikke sunket inn at hun er videre.

– Det er helt utrolig! Altså ... Det har faktisk ikke gått opp for meg ennå. Da jeg gikk av scenen, lurte jeg nesten på om jeg hadde sunget, for det gikk så fort! Plutselig var det over, og tre hadde snudd seg. Det var kjempegøy, smiler hun.

Var redd for å få sjokk

På forhånd var 20-åringen nervøs for at det ville gå galt hvis noen av mentorene trykket på knappen mens hun sang.

– Jeg trodde faktisk at jeg kom til å få skikkelig sjokk og kanskje også glemme teksten hvis noen snudde seg. Men det ble mer til at jeg fikk adrenalin og at jeg på en måte kunne synge mer, så det var kjempestas, sier hun.

– Jeg håpet bare så inderlig på at én person skulle snu seg. Og jeg har sagt til så mange at jeg har vært så nervøs for å vite om man kom videre eller ikke, og at tre stykker snudde seg, er helt sykt! Helt sykt, fortsetter deltakeren.

Vil begynne å tro på seg selv

Til vanlig jobber Kaja på en bolig for utviklingshemmede i Grimstad. Selv om hun trives godt i jobben, håper hun nå at The Voice-deltakelsen kan styre karrieren hennes i en litt annen retning.

– Jeg håper selvfølgelig på å leve av musikken. Det er derfor jeg har meldt meg på. Jeg har så lidenskap for musikk, det hjelper meg gjennom alt! Og jeg har lyst til å hjelpe andre med musikk, sier hun til TV 2. 

Kanskje kan deltakelsen – og kveldens positive resultater – også føre til endringer på det personlige planet.

– Dette er jo helt ubeskrivelig. Nå burde jeg kanskje begynne å tro mer på meg selv, nå som alle de tre snudde seg. Ja, nå skal jeg skjerpe meg!

Se hvordan det går videre med Kaja i The Voice fredager klokken 20.00 på TV 2.