Dette får ikke Jansrud lov til

– Mulighetene må være like, sier Jansrud

Maribel (TV 2 Sporten): Aksel Lund Svindal og Henrik Kristoffersen får særbehandling av skiforbundet. Mens Lund Svindal får ha egen sponsor på hjelmen og Kristoffersen på drikkeflaska har ikke Kjetil Jansrud samme mulighet.

– I utgangspunktet har jeg ikke lov til det, fordi det begrenser forbundet. Jeg har hverken lov til å selge hjelmen eller drikkeflaska, sier Jansrud til TV 2 Sporten.

Lund Svindal og Kristoffersen har forhandlet seg til egne avtaler med forbundet, men er en del av samme landslag som Jansrud.

– Like regler

– Jeg tror det er viktig for alle og for miljøet i laget at det er like regler for alle, sier Jansrud.

Spesialavtalen med Lund Svindal ble inngått da han var landslagets klart største stjerne. Siden gjorde den stadig stigende stjernestatusen til Henrik Kristoffersen at han fikk mulighet til å bytte ut forbundets sponsor på drikkeflaska.

Kjetil Jansrud har med syv seiere i verdenscupen denne sesongen satt seg i god posisjon når kontrakter skal reforhandles.  

TV 2s alpintekspert Lars Elton Myhre mener forbundet har gjort det vanskelig for seg selv ved å tillate unntak.

– Norges skiforbund har havnet i trøbbel og står presset opp i et hjørne. De må sette seg ned og finne et rettferdig system slik at Kjetil Jansrud, de andre på laget og kommende stjerner har forutsigbarhet med tanke på disse problemstillingene i fremtiden, sier Elton Myhre. 

TV 2 har vært i kontakt med skiforbundet som ikke ønsker å uttale seg på nåværende tidspunkt.

Reforhandling

En suksessrik sesong nærmer seg slutten. Jansrud går nå inn i en periode hvor avtaler skal reforhandles med både forbund, sponsorer og utstyrsleverandører.

– Som idrettsutøver er jeg avhengig av at prinsippene skal være like. Mulighetene må være like for alle. Det er prioritet én med tanke på å drive idrett, sier Jansrud.