ENGASJERT: Heather Barwick har gjort helomvending etter at hun i lang tid var for likekjønnede ekteskap. Les hva hun skriver under. Foto: Privat
ENGASJERT: Heather Barwick har gjort helomvending etter at hun i lang tid var for likekjønnede ekteskap. Les hva hun skriver under. Foto: Privat

Heather (31) vokste opp med lesbiske foreldre – går hardt ut mot homoekteskap

Heather Barwicks blogginnlegg om å vokse opp med lesbiske går verden rundt. 

Heather Barwick (31) var to år gammel da mor forlot far, og ble sammen med en kvinne.

VISER TIL FORSKNING: Bård Nylund i LLH. Foto: LLH
VISER TIL FORSKNING: Bård Nylund i LLH. Foto: LLH

Barwick har skrevet et blogginnlegg som nå går verden rundt. Tittelen på innlegget er «Til homomiljøet: Barna deres har det vondt».

I innlegget skriver Barwick at den «nye moren» elsket henne like mye som sin egen datter, men at hun alltid har kjent et savn etter faren sin. 

Heather er nå mor til fire barn. I innlegget skriver hun at hun i 20-årene var for ekteskap mellom to av samme kjønn, men at hun nå har endret mening.

– Jeg støtter ikke likekjønnede ekteskap, men det er ikke av de grunnene du tror, skriver hun.

Føler seg sviktet

Det er ikke foreldrene Heather er sint på. Hun føler seg sviktet av faren.

– Jeg har lært så mye fra dere. Dere lærte meg å være modig når det var som vanskeligst. Dere lærte meg å være empatisk. Dere lærte meg å lytte og hvordan man skal danse. Dere lærte meg å ikke være redd for det som er annerledes. Og dere lærte meg å stå opp for meg selv, selv om det betydde at jeg stod alene. 

Hun skriver videre at hun ikke mener at homofile ikke kan være gode foreldre. Hun skriver at hun personlig mener at det for barn oftest er best å vokse opp med heteroseksuelle foreldre – også selv om det er langt fra alle «normale» familier som gjør en god jobb.  

Hun skriver at hennes egen far ikke var noe å samle på, men at hun hele livet har savnet å ha en far. 

– Mangelen på tilstedeværelse fra faren min skapte et enormt stort tomrom i meg. Hver eneste dag savnet jeg en far. Jeg elsket min mors partner, men en ekstra mor kunne aldri ha erstattet den faren jeg hadde mistet, blogger Heather.

– Det er rart og forvirrende å gå med denne umettelige tørsten etter å få en far – en mann – i en omgangskrets som sier at menn er unødvendige. Det har vært tider jeg har vært sint på meg selv for at jeg ønsket meg en far.

LLH-leder: – Beklagelig

Bård Nylund i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) sier dette til TV 2:

– Det er jo bare å se på forskningsresultatene som viser at barn som vokser opp med foreldre av samme kjønn ikke tar skade av det. Det finnes nok av familier med en mor og en far som sliter. Det er beklagelig at Heather har hatt en slik opplevelse, men vi kan ikke la en enkeltpersons opplevelser overskygge fakta.

Frykter «hater»-stempel

Videre blogger hun om at hun synes at det er sosialt akseptabelt for skilsmissebarn å si til foreldrene sine at de elsker dem, men at skilsmissen knuste dem, og at det på samme måte er akseptabelt for adoptivbarn å si til foreldrene sine at de savner de biologiske foreldrene sine – selv om de aldri har møtt dem.  

Er man derimot barn av et homofilt par, og forteller om vanskeligheter i forbindelse med dette, så blir man ifølge Heather enten ignorert eller stemplet som en «hater».

Tidligere denne uka skrev Heather under på et offentlig støttebrev til den homofile designerduoen Dolce&Gabbana etter at de gikk ut og sa at utradisjonelle familiemønstre består av «syntetiske og uekte» barn.