Bedre software skal sørge for at du som kjører Tesla Model S aldri skal måtte bekymre deg for om du skal komme fram til neste ladestasjon eller destinasjonen for reisen.
Bedre software skal sørge for at du som kjører Tesla Model S aldri skal måtte bekymre deg for om du skal komme fram til neste ladestasjon eller destinasjonen for reisen.

Tesla-nyheten skal gi slutt på rekkeviddeangsten

- Umulig å kjøre tom for strøm, med mindre en ønsker det.

Tesla-sjef Elon Musk la lista høyt på forhånd, da han varslet pressekonferanse som skulle gjøre slutt på rekkeviddeangsten.

Les også: Hvordan vil Tesla gjøre slutt på rekkeviddeangst?

Nå er det klart at systemet som skal gjøre slutt på rekkeviddeangsten, er en oppgradering av bilens programvare som skal advare sjåførene om de kjører utenfor rekkevidden til en ladestasjon - og få en til å kjøre på veier med ladestasjoner for å optimere ladeopplevelsen.

Skal ikke kunne kjøre tom for strøm

- Software update 6.2 gjør det umulig for sjåføren å kjøre tom for strøm med mindre de ønsker å gjøre det, sier Elon Musk.

Det er også en forbedring av GPS-systemet slik at bilen skal finne den beste veien å kjøre fra A til B, slik at du kjører en vei med optimal ladeinfrastruktur.

Hvis du må lade flere ganger på lange turer, så gir systemet deg informasjon om hvor lenge du må lade - og når du kan kjøre videre. Tanken er med andre ord at du skal slippe å lade mer enn du trenger før du kan kjøre videre.

I løpet av et år skal hele Europa og USA være inkludert i det Tesla kaller Range Assurance-området.

Ifølge Musk kommuniserer hele tiden bilen med nettverket slik at en vet statusen på superladestasjoner i området der man er - og der man skal. Målet er dermed at det aldri skal være fullt på en ladestasjon du ledes til.

Den nye programvareoppdatereingen vil også inkludere automatisk nødbrems, samt blindsonevarsling.

Programvareoppgraderingen skal derimot inkludere mindre endringer av bremse- og gassresponsen på Model S.

Ikke interessert i lengre rekkevidde

Dermed er det klart at oppdateringen ikke ble så spektakulær som enkelte hadde sett for seg. Det var på forhånd spekulert i blant annet en massiv forbedring av rekkevidden.

På spørsmål fra journalister om ekstra rekkevidde, sa Musk at en elbil med mer enn 400 miles rekkevidde - 640 kilometer - bare handlet om å drasse på unødvendig kapasitet.

Han snakker derimot om at "enhver restaurant eller forretning" kan få gratis utstyr for superladere, forutsatt at det installeres på et prominent sted.

Skal kunne parkere selv

Elon musk hinter også frempå at i fremtidige oppgraderinger - versjon 7 om rundt et halvt år.

Utover nytt brukergrensesnitt, skal vi nå være på vei inn i revolusjonen av selvkjørende biler.

Det første blir at bilen skal kunne parkere seg selv - og kjøre frem til der du er. Forutsetningen er at du er på privat grunn.

Bilen skal også mer eller mindre kunne kjøre av seg selv på offentlig vei, men med førerens oversyn.

Artikkelen var først publisert i Nettavisen

Les også: Dette er årets viktigste bilnyheter