Sjekk den smarte mini-bobilen

Her er det både dobbeltseng, kjøkken og internett!

Varebil med det meste: Bak i denne VW Caddy-en er det funnet plass til det aller meste. Gasskomfyr, kjøleskap, vanntank, bestikk og dekketøy med mer. Oppå passer en 140 x 200 cm dobbeltseng inn. Trådløst internett er også på plass, og er bare en av flere smarte løsninger i det egenutviklete konseptet. Initiativtakere Mike Barten (t.v.) og Henning Leible har stor tro på planene framover. Foto: Øystein Ingebrigtsen, lofotposten.no/AMEDIA
Varebil med det meste: Bak i denne VW Caddy-en er det funnet plass til det aller meste. Gasskomfyr, kjøleskap, vanntank, bestikk og dekketøy med mer. Oppå passer en 140 x 200 cm dobbeltseng inn. Trådløst internett er også på plass, og er bare en av flere smarte løsninger i det egenutviklete konseptet. Initiativtakere Mike Barten (t.v.) og Henning Leible har stor tro på planene framover. Foto: Øystein Ingebrigtsen, lofotposten.no/AMEDIA

Et helt nytt campingkonsept ser dagens lys i Flakstad i Lofoten. Henning Leible og Mike Barten vil gi folk muligheten til lettvint camping!

Med sitt nye selskap Arctic Campers har de to lansert en forretningside som er ny i Lofoten. Det skriver lofotposten.no.

Inni en ganske vanlig liten varebil er det bygd inn dobbeltseng, komfyr, kjøleskap og vanntank. Hylleplass, bestikk og diverse annet er det også blitt plass til.

Arealet bak i bilen er utnyttet til det minste med flere smarte praktiske løsninger. Det er sågar også trådløst nettverk om bord i bilene.

– Vi har klare to prototyper nå, planen er å skaffe ti biler til sommeren, sier Henning Leible. Både en enklere variant og en mer velutstyrt bil er utviklet.

Eget konsept

Sammen med kameraten Mike Barten har Leible utviklet konseptet til Arctic Campers, og med god hjelp har de fått til et spesiallagd interiør som lett kan tas ut og inn av bilen.
Tanken er å tilby en lettere og enklere form for camping enn å leie bobil, men likevel med komfort og praktiske løsninger for folk på tur.

De to tror det kan appellere spesielt til unge reisende blant annet.

– Som er lei av å sykle med telt, men for unge til bobil, sier Mike Barten.

Bilen de viser fram på Ramberg ser da ut som en hvilken som helst varebil. Det har også flere fordeler.

Smart i byen

– Dette er også en helt vanlig bil, så det er lett å ta seg rundt i for eksempel byer med den.

Foreløpig er man enda i en tidlig fase, og en del skal fortsatt prøves og feiles framover.
Selskapet skal ha base på Ramberg, men bilene kan leveres både på Moskenesferga, Hurtigruten eller på flyplassen.

– Vi vurderer også å etablere en base i Tromsø eller Alta. Da kan man kjøre fra Lofoten og dit og ta flyet til Europa, sier Henning Leible om en framtidig mulighet.

Allerede kunder

Selskapet har fått på plass nettside med booking og kundene har allerede dukket opp. Tilbudet er også markedsført i flyselskapet Norwegian sitt magasin.

– Det er allerede bookinger, sier Leible og forteller at de første kundene kommer i mai.
Foreløpig er det i hovedsak sommerhalvåret de satser på, men man vil også vurdere å utvikle et konsept mer tilpasset vinterturisme med en firehjulsdrevet varebil som utgangspunkt.

– Et steg videre

I forkant har de vært på Island for å se på lignende konsepter og lære mer.

– Det de har der er litt enklere. Vi har tatt det et steg videre, forteller Henning Leible, som sier lignende tilbud også finnes andre steder i verden, som Australia.

Han ble introdusert for ideen av en venn for lenge siden. Nå blir den realisert.
– Dette trenger vi ikke byggetillatelse til, sier han og viser til at tidligere planer om Fiskarheimen i Skjelfjord må legges på is.

Nå satser han energien for fullt på det nye campingprosjektet.

Leible driver sammen med samboeren Lisa Friisgården på Ramberg. De to aktivitetene er separate, men det passer likevel bra å ha muligheten i nærheten på Ramberg, mener han.

Ønsker seg en garasje

Men selskapet skulle gjerne ha fått tak i lokaler til camping-aktiviteten.
De er derfor på jakt etter en romslig garasje i nærområdet som kan leies og som har god nok plass.

– For montering, vedlikehold og vask av bilene, forklarer de to campingentusiastene, som oppfordrer til å ta kontakt hvis man har lokaler å tilby.

Fikk støtte

Utviklingsselskapet Flakstad Utvikling har bidratt med støtte til det nye tilskuddet til turistnæringen i Flakstad.

– Vi har gitt støtte til en markedsundersøkelse. Dette er et kjempekonsept som har slått an i andre arktiske strøk. Om det har noe automatisk overføringsverdi vet man jo ikke. Men det er populært med reiser, og dette er en trend i tiden, sier daglig leder Rolf Zimmermann i Flakstad Utvikling.

Du kan lese mer om bil og trafikk på lofotoposten.no - her:

LES OGSÅ: Litt større - og utrolig innholdsrik