Jansrud: – Et løp de færreste hadde forventet

Kjetil Jansrud kom i hundredel-drama i franske Maribel.

Bergen/Maribel(TV 2): Spenningen foran torsdagens super-G var om Jansrud kunne nærme seg Marcel Hirscher i sammendraget i totalcupen.

Kjetil Jansrud kjørte et bra renn, men kom inn fem hundredeler bak kanadiske Dustin Cook, som vant rennet.

Hirscher kjørte inn på en fjerdeplass. Det betyr at Jansrud knappet inn litt på Hirscher i sammendraget. Nå skiller det 34 poeng mellom de to. Det betyr at sammenlagtseieren i totalcupen mest sannsynlig kan ryke.

– Marcel Hirscher leverer et løp de færreste hadde forventet. Det er veldig imponerende. Han er en veldig god skiløper, det ser vi i slalåm og storslalåm. Det er helt åpenbart at han har kvaliteter på ski som kan gjøre at han kjører fort i super-G, sier Jansrud til TV 2.

Se intervju med Jansrud øverst i saken!

– I dag er det litt kortere løype og det utnytter han veldig bra. Det er ingen her som skal si at Hirscher gjorde det bra på grunn av at vi har en kortere løype, og finne unnskyldninger for det. Han er veldig bra på ski, fortsetter han.

– Jeg får heller ta av meg hatten og gratulere han med dagens løp, selv om det ikke er altfor mange punkter i totalcuppen. Selv om han gjør det vanskelig for meg i dag skal jeg stå på start på lørdag og prøve det jeg kan, forteller han til TV 2.

Marcel Hirscher var strålende fornøyd med sitt renn.

- Jeg kjørte muligens min beste super-G noensinne. Jeg fant rytmen, begynte forsiktig men avsluttet sterkt. Jeg overrasket i dag, men du vet sesongen er over på søndag og kanskje Kjetil kan overraske oss på lørdag. Konkurransen fortsetter for oss, sier Hirscher til TV 2.

Sammenlagtseieren i super-G har nordmannen sikret seg for lengst. Nordmannen vant med over 200 poeng til nestemann i sammendraget i Super-G. Etter rennet fikk han krystallkulen for bestemann i sammendraget.

– Jeg føler man må si seg fornøyd når en står på podiet. Det skal og være og er et privilegium. Jeg sier meg fornøyd med andreplassen. Det var løst. Det var vanskelig å kjøre fort fra et startnummer bak. Jeg gjorde et ærlig forsøk og kjørte fint på ski. Jeg må si meg fornøyd med dagen min egen del, avslutter utfor-kongen.