Altibox-ligaen: – Han er sjanseløs

Favoritt Kristoffer Marthinsen er svært selvsikker før kveldens oppgjør i Altibox-ligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne artikkelen er levert av Gamermag.no - et norsk nettsted med fokus på e-sport.

Det var få overraskelser i den første ligarunden av StarCraft 2 i Altibox-ligaen, men da Cato "ReaVer" Solstad slo Tobias "SolO" Glenne på tre strake kart var det en aldri så liten bombe. Solstad var imidlertid den store overraskelsen i kvalifiseringsrunden, og med denne seieren imponerte han ytterligere.

I kveld skal får vi en av de store favorittene i aksjon på TV 2 Sumo, når Kristoffer "TargA" Marthinsen og Stian "Schyte" Johnsen møtes til dyst klokken 21:00.

Enveiskjøring?

Marthinsen, som blir sett på som Norges suverene nummer to bak stjernen Jens "Snute" Aasgaard, er soleklar favoritt foran oppgjøret. Marthinsen deltok nylig i World Championship Series Premier, men røk dessverre ut etter det første gruppespillet med to tap.

SC2.no sin rangering ligger Marthinsen på en ventet annenplass, mens Johnsen har fått den kjipe sisteplassen.

- Et realistisk håp er vel å få et av kartene til å se halvveis jevnt ut, forteller Johnsen til Gamermag.

Han forteller også at om Marthinsen undervurderer han kan storspilleren fort gå på en smell, da Johnsen er kjent for å ha noen triks liggende på lur. Johnsen er vanligvis veldig nervøs før kamper i online-turneringer og at han derfor er litt lettet over å være en utfordrer foran kveldens kamp.

- Sjanseløs

Marthinsen kan fortelle at han ikke har studert Johnsens spillestil, men mener selv at dette oppgjøret, rasene Zerg mot Terran, passer ham utmerket.

- Han skal ikke ha noen sjanse, sier Marthinsen.

Marthinsen vant sin første kamp i Altibox-ligaen og er ventet å vinne i dag også. Han sier selv at han ikke pleier å bli særlig nervøs under større turneringer og går ikke ut fra å bli det denne gangen heller.

- Jeg prøver å vinne så raskt som mulig for å ikke kaste bort tiden min, sier Marthinsen.

Kveldens kamp starter kl. 21:00 og kan bli følges på TV 2 Sumo. Om du ikke har et aktivt TV 2 Sumo-abonnement kan du få 14 dager gratis med TV 2 sin pågående e-sportkampanje.

Sjekk også ut TV 2s e-sport-portal!