Hva driver tannlegen Stein med her?

Videoen til Stein Alsos fra Svolvær spres som ild i tørt gress.

Stein Alsos er en tannlege litt utenom det vanlige.

Alsos driver «Tannlege Alsos as» i Svolvær i Lofoten. Nylig la han ut en video som nå vekker oppsikt rundt om i landet. Han har drevet med revy i snart 30 år, og forteller at det er under rotfylling han ofte får de morsomme idèene.

Se video øverst i saken!

– Vi som tannleger har mer enn nok å gjøre, men bør samtidig ha noen «ventiler» for å lufte ut. Jeg gjør det ved hjelp av humor og naturopplevelser. Idèene kommer når man sitter der med rotfyllingene, sier Alsos til TV 2.

– Ingen forbinder noe morsomt med tannleger

Den morsomme videoen ble laget til et «symposium» for tannleger som ble avholdt i Holmenkollen forrige helg. Alsos skulle holde en presentasjon om «mangel på tannlegespesialister i distriktet» – men tolket det på en helt egen måte.

– Jeg har gått med en film-idè lenge. Jeg er oppvokst med tannlegeparodien til Wesensteen og mente at noen burde lage noe nytt. Det er sjeldent noen lager noe artig med oss som målgruppe eller objekt. Det er mulig ingen forbinder noe morsomt med tannleger, forteller han.

Tror ikke pasienthenvendelser vil øke

– Filmen er ikke laget for å få flere pasienter. Vi har mer enn nok å gjøre. Men det er selvfølgelig stas å få respons på noe man har selv har lagd, sier Alsos, og legger til at det faktisk er hele ni tannleger i Svolvær.

– Henger vanligvis George Clooney på kjøkkenet ditt?

– Du la merke til det? Flott. Han er favorittskuespilleren min, avslutter Alsos.