ANERKJENT SKUESPILLER: Mikael Persbrandt i filmen «I en Bedre Verden» fra 2010. Foto: Stella Pictures.
ANERKJENT SKUESPILLER: Mikael Persbrandt i filmen «I en Bedre Verden» fra 2010. Foto: Stella Pictures.

– Mikael Persbrandt (51) skrives ut av krimserie

Det har vært et turbulent år for den svenske skuespilleren.

I januar i fjor ble det klart at det skulle produseres åtte nye episoder av krimserien «Beck», med Peter Haber (62) og Mikael Persbrandt (51) i hovedrollene.

Har spilt rollen i flere år

Persbrandt har rollen som Gunvald Larsson i filmserien, og spilte inn sin første film i 1997. Han har senere spilt karakteren 26 ganger. Ifølge Aftonbladet, er Larsson nå skrevet ut av manuset i de kommende episodene.

Selv om flere kilder hevder at Persbrandts karakter er ute, vil ikke produsenten avsløre noe som helst.

– Vi avslører aldri noe om innholdet før premierene, ettersom vi ikke vil ødelegge opplevelsen for publikum, sier han til avisen.

Skandale-skuespiller

Det har vært et turbulent år for den svenske skuespilleren, som ble klippet ut av den tredje og siste «Hobbiten»-filmen etter innspillingene.

Persbrandt var i fjor innblandet i en narkotikaskandale, og ble dømt for kokainbesittelse. Deretter ble det stor oppstandelse under filmfestivalen i Tallin, hvor Persbrandt lagde kvalm for arrangørene.

Han ble flydd inn til festivalen som en av headlinerne, men nektet å komme ut av hotellrommet sitt for å møte pressen.

– Vi anstrengte oss virkelig for å få han hit, og han er et av de store navnene i år, sa presseansvarlig for festivalen den gang.

Mikael Persbrandt medvirker for tiden i Guy Ritchies kommende riddereventyr «Knigths of the roundtable: king Arthur». Filminnspillingen skal ha startet.

Se «Beck» på TV 2 Sumo.