Fristende FRITTATA på menyen

Omelett med grønnsaker og røkt laks. Egner seg godt som middag, restemat, lunsj og niste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frittata
Denne oppskriften er beregnet som middag for 4 personer.

Dette trenger du:

  • 1 blomkålhode
  • 1 bukett brokkoli
  • 8 egg
  • 1 dl melk
  • Salt og pepper
  • 100 g revet hvit ost
  • 200-300 g røkt eller gravet laks

Slik gjør du:

FRITTATA: Wenche fristet med en spesielt god og mettende omelett.  Foto: TV 2
FRITTATA: Wenche fristet med en spesielt god og mettende omelett.  Foto: TV 2

Varm stekeovn til 225 grader.
Rens og del grønnsakene i mellomstore buketter.
Kok opp lettsaltet vann, legg i grønnsakene, kok opp og la trekke 1 min.
Skyll i kaldt vann og la renne godt av seg.
Pisk samen egg, melk, salt og pepper.
Fordel de godt avrente grønnsakene i en ildfast form.
Hell over eggeblandingen og stek i varm ovn i 35-40 min.
Server med skiver av røkt laks og rikelig med karse eller alfaspirer.

Tips: Hvis ønskelig, sløyf salt og tilsett ca. 50 g finsnittet røkt/gravet laks over grønnsakene før eggeblandingen helles over.
Resten av laksen servers som tilbehør.

FRITTATA: Godt til lunsj, middag og kvelds.  Foto: TV 2
FRITTATA: Godt til lunsj, middag og kvelds.  Foto: TV 2