Jansrud: – Gjør meg stolt

Solid kjøring av Jansrud i franske Meribel sikret ham sammenlagtseieren i utforcupen.

Bergen/Maribel (TV 2 Sporten): Foran onsdagens utforrenn i franske Meribel var det knyttet stor spenning til hvem som ville sikre sammenlagtseieren, i det som var årets siste renn. 

20 poeng skilte Kjetil Jansrud og østerrikeren Hannes Reichelt før det avgjørende utforrennet.

Reichelt startet som nummer 16 og kjørte inn til en sjetteplass i mål, 56 hundredeler bak ledende Didier Defago. 

Se intervju med Jansrud øverst i saken!

– Mye på spill

To startnumre senere startet Jansrud som kjørte et glimrende renn og suste inn til ledelse i mål. Nordmannen slo tiden til Defago med 24 hundredeler.

Siden det kun var Reichelt som kunne true Jansrud i utforsammendraget vant nordmannen utforcupen.

Ingen kunne heller true Jansrud i rennet og vant avslutningsrennet i utforcupen.

– Det er herlig. Det var mye på spill i dag, jeg kjente trykket. Og da er det desto deiligere å faktisk lykkes, sier utfor-kongen til TV 2.

– Det er utrolig gøy å vinne enkeltrenn, men når man vinner krystallkuler betyr det at en har vært best hele sesongen, fortsetter Jansrud.

– Stolt

Med to kuler kan nordmannen smile bredt med tanke på årets sesong, som har vært suksessfull for utfor-kongen.

– Jeg vinner både utforkula og Super-G kula. Det er det bare Aksel og jeg som har gjort i Norge. Det gjør meg stolt, sier Jansrud til TV 2.

Nå øyner Jansrud muligheten for å vinne totalcupen sammenlagt, selv om nordmannen innrømmer at muligheten ikke er like gode. Østerrikeren Marcel Hirscher leder den med 64 poeng.

– Det er veldig tett. Det er fremdeles i Marcel Hirscher hender. Skal jeg ha mulighet må jeg ha hundre poeng i morgen, og han må i tillegg mislykkes. Han har avgjort det, men det er fremdeles teoretiske muligheter, så jeg kommer ikke til å gi opp før det er umulig, avslutter nordmannen.