Ble forhatt etter Robinson: Gjenopplev første møte med Christer Falck (45)

Se Christer Falcks presentasjonsvideo fra den første sesongen av Robinsonekspedisjonen for 16 år siden.

I 1997 sendte svenske SVT den aller første Robinsonekspedisjonen på TV. Konseptet ble raskt populært og i 1999 bestemte TV 3 seg for å sette i gang en norsk versjon.

FØR OG NÅ: Christer Falck med 16 års mellomrom. Foto: Scanpix
FØR OG NÅ: Christer Falck med 16 års mellomrom. Foto: Scanpix

Ville noe mer med livet

På den tiden jobbet 29 år gammel Christer Falck i en liten platesjappe på Aker Brygge. Falck hadde sett Robinson på svensk TV og da han fikk høre om at det skulle lages en norsk versjon, bestemte han seg for å melde seg på.

– Da jobba jeg fra ni om morgenen til ni om kvelden hver dag, og trivdes egentlig med det, men så tenkte jeg at det måtte være noe mer i livet enn å bare jobbe, sier Falck.

Levde ut en fantasi

Da Falck fikk beskjed om at han var plukket ut til å være med, var det bare å pakke kofferten. I God morgen Norge denne uken fortalte Robinson-veteranen litt om hvorfor han meldte seg på.

– Jeg hadde sett på svensk TV og jeg hadde funnet ut at det gikk an å være utrolig sleip og falsk og slu og råtten og grusom – alle sånne ting som jeg vet er i meg som jeg ikke tør å ta ut hjemme i virkeligheten, fortalte Falck i God morgen Norge.

EKSPEDISJONSLEDER: Christer Falck foran resten av Robinsonekspedisjonen i 1999. Foto: Scanpix
EKSPEDISJONSLEDER: Christer Falck foran resten av Robinsonekspedisjonen i 1999. Foto: Scanpix

Ville irritere mest mulig

Falch visste at det var en stor risiko for at mange norske TV-seerne ville legge ham for hat, men at han ikke var så opptatt av akkurat det.

– Det brydde jeg meg ikke så mye om. Jeg hadde vel egentlig et mål om irritere på meg mest mulig folk. Fordelen min nå er at hvis jeg møter noen så har jo folk et generelt negativt inntrykk av meg og nesten uansett hva jeg sier så kommer jeg godt ut av det. Det er veldig godt å begynne helt på bunn, forteller Christer Falck til TV 2.