Høgmo tok ut Ødegaard: – Har hatt samtaler med Ancelotti

Martin Ødegaard er med i troppen til Kroatia-kampen.  Den største overraskelsen var nok likevel at Moa er tilbake. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag tok Per-Mathias Høgmo ut troppen til EM-kvalifiseringen mot Kroatia 28. mars. 

Martin Ødegaard var blant de 24 utvalgte på landslagssjefens blokk. 16-åringen startet søndag på benken da Castilla gjestet tabellnabo Huesca.

– Vi har vært mye rundt og besøkt klubber og spillere i denne tiden. Vi så Martin trene og så ham trene og 30 minutter i kamp søndag. Vi hadde et godt møte med Ancelotti og Zidane. De er på samme linje som oss. De har stor tro på Martin og har lagt et løp for ham og hans videre utvikling. Han trener fire ganger i uken med a-laget og to ganger med Castilla og spiller per dags dato der. Han er i bra gjenge. Han skal tilpasse seg en ny hverdag, ny kultur og nytt språk og det tar litt tid, sier Høgmo på pressekonferansen. 

Høgmo mener at nivået til Castilla er høyt. 

– Castilla er gode fotballspillere som er håndplukket. Jeg satt sammen med sportsdirektøren i Bayer Leverkusen i Madrid. Han sa de rekrutterte rett fra det nivået og inn på førstelaget til Leverkusen. Flere av dem har jo allerede vært innpå i La Liga.

– Jeg så det laget som de spilte mot nå. Som topper tabellen der. Og det er et fysisk godt lag. Det er god læring for Martin å spille der, mener landslagssjefen.

Moa-comeback
Høgmo tok også med seg Moa. Stuttgart-spissen har vært skadet lenge, men har siden jul vært i full trening. Landslagssjefen  begrunner uttaket på følgende måte:

– Moa var en av mange som gjorde en veldig god kamp mot Tsjekkia for ganske nøyaktig ett år siden. Han har vært ute med skade og trent seg opp og vært med for fullt i Stuttgart etter jul. Han har spilt tre kamper for b-laget til Stuttgart og skulle egentlig være med i kamptroppen i helgen, men på grunn av et kutt og fare for infeksjon sto han over. Så han er på vei inn i det laget. Han er en rutinert spiller som vet hva det handler om.

Mini: – Moa det nærmeste vi kommer en internasjonal spiss
– Den største overraskelsen er vel at Moa er tilbake. En gledelig overraskelse. Han er vel det nærmeste vi kommer en internasjonal spiss. Per-Mathias snakker her om at han har vært i en treningshverdag i Stuttgart i hele år med b-laget der. Så han har vel fått noen matcher. Det er jo dessverre sånn at vi gleder oss over at en som spiller på b-laget til Stuttgart er tilbake, for det er kanskje en av våre beste spisser sier TV 2s fotballekspert Mini. 

 

Her er troppen: 

Sten Grytebust
André Hansen
Ørjan Nyland
Tom Høgli
Jone Samuelsen
Moa Abdellaoue
Alexander tettey
Tore Reginiussen
Per Ciljan Skjelbreid
Vegard Forren
Tarik Elyounoussi
Even Hovland
Håvard Nordtveit
Anders Konradsen
Harmeet Singh
Stefan Johansen
Vegar Eggen Hedenstad
Martin Linnes
Omar Elabdellaoui
Markus Henriksen
Valon Berisha
Håvard Nielsen
Mats Møller Dæhlie
Martin Ødegaard