TITTEI: En belgisk kvinne gjemte seg under gule Ikea-poser da det i fjor ble arrangert gjemmeleken på Ikea i Wilrijk i Belgia. Foto: Facebook
TITTEI: En belgisk kvinne gjemte seg under gule Ikea-poser da det i fjor ble arrangert gjemmeleken på Ikea i Wilrijk i Belgia. Foto: Facebook

Ikea har fått nok: Bannlyser barnslig lek i butikkene

15.000 voksne står klare til å leke på Ikea. Nå setter butikkjeden foten ned. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ikea gå ønsker å få en slutt på at tusenvis av mennesker leker gjemmeleken i butikkene deres.

Bloomberg skriver at nederlandske butikker flere ganger har stanset arrangementer av denne typen.

Tusenvis av mennesker har organisert seg for å leke gjemmeleken i butikkene, men dette skal det nå bli slutt på. 

Umulig å ha kontroll

Ikea Groups talskvinne Martina Smedberg forklarer bannlysingen med at det er umulig å holde kontroll på flere hundre mennesker som gjemmer seg i butikken samtidig.

– Det er vanskelig å kontrollere. Vi må være sikre på at folk er trygge i våre butikker, og det er vanskelig å gjøre hvis vi ikke engang vet hvor de er, sier hun. 

Den siste tiden er det via Facebook-arrangementer forsøkt å organisere gjemmeleken i Ikea-butikker i Eindhoven, Amsterdam og Utrecht.

Titusenvis av Facebook-brukere står som «attending» på arrangementene som nå blir avlyst eller flyttet. Bare i Eindhoven står 15.000 mennesker oppført som «attending».

Bloomberg skriver at personene som står bak arrangementene nå er på jakt etter nye lokaler å leke i. 

Verdens største stue

I juli i fjor tillot Ikea i Wilrijk i Belgia at 500 voksne kunne leke gjemmeleken i lokalene deres.

Elise De Rijck (29), som organiserte arrangementet, sier at folk gjemte seg i kjøleskap, under bamser, under de karakteristiske blå og gule Ikea-posene, under senger og i skap. 

– Noen ganger er det morsomt å bare gjøre barnslige ting. Ikea er en ekstremt stor stue. Vi lekte gjemmeleken hele dagen. Det var slitsomt, men så utrolig morsomt, sa hun.