PÅ JOBB: Lege og miljøvernaktivist Gunhild Stordalen innleder under konferansen EAT Stockholm i fjor. Foto: Henrik Montgomery / NTB scanpix
PÅ JOBB: Lege og miljøvernaktivist Gunhild Stordalen innleder under konferansen EAT Stockholm i fjor. Foto: Henrik Montgomery / NTB scanpix

Gunhild Stordalen får prestisjeverv 

Gunhild Stordalen er utnevnt som Young Global leader for sitt arbeid med EAT.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Blant 187 andre har Gunhild Stordalen fått det prestisjefylte vervet, tildelt av World Economic Forum (WEF) i Davos. 

Det er Stordalens engasjement for stiftelsen EAT som er bakgrunnen for at WEF ønsker at Gunhild Stordalen skal bli en del av ledernettverket. 

I hele vinter har Stordalen vært svært syk av sykdommen systemisk sklerodermi, og hun er fortsatt i Nederland til behandling. 

Petter Stordalen sier til VG at hun setter stor pris på å bli med i Young Global Leaders. 

– Dette var en overraskende og gledelig nyhet. Gunhild hilser og sier at denne utmerkelsen bare øker respekten for oppgavene som venter. Selv mener hun utnevnelsen først og fremst handler om det fantastiske teamarbeidet som er gjennom ført i EAT, på tvers av land og fagområder, og som på rekordtid har satt mat, helse og bærekraft på agendaen, sier Petter Stordalen.

Han forteller at han stolt av kona, som har jobbet mens hun har vært gjennom tøffe behandlingsrunder i Nederland. 

Målet til Gunhild Stordalen har hele tiden vært å bli frisk, og stå på scenen under EAT-konferansen i juni 2015. 

Kronprins Haakon er styremedlem i YGL, og kronprinsesse Mette-Marit har vært med siden hun ble utnevnt til Young Global Leader i 2010.