Kvaliteten kan nok være rufsete, men dette er samtidig en bil med sjarm og flere gode egenskaper.
Kvaliteten kan nok være rufsete, men dette er samtidig en bil med sjarm og flere gode egenskaper.

Nei – den er ikke akkurat verdens beste bil...

Les hvorfor Jeepen likevel kan være et godt bruktkjøp.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

 Hei. Hvordan er Jeep Grand Cherokee? Gjelder altså ikke de nye, men de fra 1996 og oppover. Hvilke biler er det jeg skal satse på, når det gjelder å kjøpe bruktbil i prisklassen 15.000 kroner?

Benny svarer


Heisann! Man kan si veldig mye bra om Jeep! Særlig den helt nye Jeep Grand Cherokee fikk et skikkelig løft etter faceliften/oppgraderingen i fjor. Det er rett og slett en skikkelig deilig bil som står seg godt mot konkurrenter som for eksempel BMW X5.

Så Jeep er definitivt et bilmerke jeg har sansen for. Også de eldre, som ditt spørsmål dreier seg om. Det gjelder både på bruksområder, det praktiske og framkommelighet. Jeg har også sansen for det litt firkantede designet. 

Men selve grunnkonstruksjonen var faktisk gammelmodig allerede da disse bilene var nye. Blant annet sitter tanken helt bakerst. Man behøver ikke være rakettforsker for å forstå hva som kan skje ved påkjørsel bakfra. Mange har da også brent opp...

Et reservehjul som tar omtrent halve bagasjerommet er heller ikke særlig innovativt. Men kjekt å ha da...

Ikke best på kvalitet

Jeg må også legge til at de aldri kommer høyt opp i noen kvalitetsundersøkelser – heller ikke amerikanske... Senest for bare et par uker siden kom anerkjente J. D. Power med en undersøkelse av hvor fornøyde kundene er med sine biler. Igjen kom Jeep langt, langt ned på listen. 

Men på en annen side: Er man på utkikk etter en litt tøff og rimelig bruktbil som klarer tøffe tak, og man i tillegg kan fikse og ordne litt selv, så kan man få en morsom og litt annerledes bil til en helt grei penge. For disse bilene er billige nå. 

Jeg vil slett ikke fraråde kjøp. Man må bare gjøre en grundig jobb i forkant og være klar over hva man kjøper.

Velg bensinmotor!

Det som er litt snodig med Jeep Cherokee er at jo større motor – jo bedre bil. Jeg hadde nok personlig styrt unna dieselvariantene her og gått for en bensinutgave. De er så klart tørstere, men mye bedre.

Sekseren er heller ikke mye mer bensingjerrig enn V8-eren , så hvorfor ikke ta den helt ut om man først skal kjøre amerikansk bil, og gå for en V8!

Da kan du få en skikkelig morsom bil for en billig penge. Men har man ti tommeltotter er nok Toyota Corolla eller noe annet kjønnsløst fra Japan et bedre valg...

Lykke til!

Folk gjemmer seg nesten når du kommer kjørende med denne Jeepen! 

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: