Hegle Svendsen innrømmer for dårlig oppkjøring – lover revansje til Oslo–VM

Emil Hegle Svendsen innrømmer at han har vært for slapp etter Sotsji-OL og lover å ikke gjøre samme feilen i forkant av VM i Oslo neste år. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Emil Hegle Svendsen dro fra VM i Kontiolahti med to sølvmedaljer, én fra normaldistansen og én fra stafetten. Mesterskapet ble i form av medaljer hans svakeste siden 2009. 

– Jeg er fornøyd med de to medaljene jeg fikk med meg. Det er ofte sånn at resultatene blir et speilbilde av forberedelsene og forberedelsene har vært så der. Og da blir mesterskapet ikke helt oppe der jeg vet det kan være, sier han til TV 2. 

Sykdom og dårlig oppladning
Svendsen gikk gjennom to sykdomsperioder etter nyttår. I tillegg innrømmer han at oppkjøringen i forkant av sesongen har vært for dårlig. 

– Sommeren i fjor var litt for dårlig og jeg kom ikke skikkelig i gjenge før i august og det blir litt for dårlig rett og slett. I tillegg får jeg to sykdomsperioder i vinter som er med på å ødelegge litt, sier han. 

Og utdyper: 

– Jeg trente bra i sommer, men var litt ferdig i hodet. Etter en OL-sesong har man ofte en utladning. Det kan jeg ikke noe for, men det er sånne ting som ødelegger for neste sesong. 

Lover å komme sterkere tilbake i Oslo-VM
VM-kongen fra Nove Mesto i 2013 fikk en brukbar start på sesongen med med to verdenscupseire og gul trøye nesten frem til nyttår.

– Det har lugget skikkelig etter jul. jeg har ikke vært den gode gamle Emil på lenge. Du ser det spesielt på avslutningene på løpene. Der detter jeg gjennom. Og avslutningene har jo vært det jeg har vært god på. Nå får jeg juling på sisterundene og det er rett og slett på grunn av for dårlig grunnlag, sier han til TV 2. 

Trønderen lover å komme sterkere tilbake til neste år. Da er det VM på hjemmebane i Oslo.  

– Jeg trigges av motgangen jeg har hatt nå og lover at jeg kommer tilbake sterkere neste år. Jeg tenkte på det da jeg seilte over målstreken på stafetten. Neste år skal jeg være mye sterkere enn det jeg har vært her i Kontiolahti. Det gleder jeg meg til, sier Emil Hegle Svendsen.