– Det ville vært en av tidenes overraskelser om de skulle havne utenfor topp fire

Manchester City og Liverpool har presset på seg etter Uniteds seier søndag.

«Dette er mer spennende enn vi noen gang trodde det skulle bli». 

Det sa Premier League-ekspert Peter Beagrie i TV 2s studio om kampen om topp fire søndag kveld.

To poeng skiller Manchester City, Arsenal og Manchester United på henholdsvis andre-, tredje- og fjerdeplass etter 29 spilte kamper.

På femte følger Liverpool, som bør vinne mot Swansea mandag kveld om de skal holde følge i kampen om plassene som gir Mesterliga-plass neste sesong.

Ifølge TV 2s eksperter er det imidlertid et annet lag som nå har «alt å tape».

Se Swansea-Liverpool på TV 2 Sport Premium og Sumo mandag fra 20.15.

– Usikker på psyken til City
– Jeg ble spurt for noen uker siden om jeg trodde City ville måtte kjempe for å klare topp fire, og da sa jeg at jeg var helt sikker på at Chelsea og Manchester City er altfor gode og har altfor store forsprang til at det skulle være noen bekymring. Men nå har faktisk City bare blitt svakere og svakere. Og det presset City har nå... De føler at de har alt å tape. For de var det bare gull som var godt nok før sesongen. Om de skulle havne utenfor topp fire, så ville det vært en av tidenes overraskelser. Spesielt med det forspranget de hadde, sa Petter Myhre etter å ha sett Manchester United spille Tottenham av banen med 3-0 søndag. 

City gikk lørdag på et overraskende 0-1-tap borte mot Burnley, og er nå hele seks poeng bak ledende Chelsea - som attpåtil har én kamp mindre spilt. 

Etter den kampen sa Trevor Morley at City «uten tvil er ute av tittelkampen», og nå må Manuel Pellegrinis mannskap kanskje begynne å se seg over skulderen.

– Er det ett lag man er litt usikker på psyken på, så er det faktisk Manchester City. I forhold til dynamikken internt i laget, litt krangling, Yaya Tourés kroppsspråk... Men så vet man jo aldri. Kanskje det var tapet mot Burnley som skulle til for å svinge seg oppover igjen, våkne og ta i et tak. Det er uansett en ekstremt «show» situasjon for oss som skal sitte og se på, mener Erik Thorstvedt.

– Et signal fra United til Liverpool
Liverpool står med åtte seire på sine siste ti i serien, men er til tross for sin gode form på etterskudd. 

Før kampen mot Swansea er de fem poeng bak United på fjerde, mens Tottenham igjen er enda et poeng lenger bak.

– Jeg regner Tottenham som litt hekte av, rett og slett. Det er klart de kan klare det, men vi ser at kvaliteten ikke strekker helt til. Dette er også et signal Manchester United sender mot Liverpool og kampen de har mandag. Liverpool bør helst få med seg en seier fra Swansea. Jeg er imponert over Manchester United og det de presterer i dag. Det var liksom ingen tvil, sa Thorstvedt etter at van Gaals lag hadde slått Tottenham 3-0.

– Nå er det Liverpool som har presset på seg
Også Petter Myhre var enig i at presset på Liverpool er stort før Swansea-kampen - spesielt tatt i betraktning hvor godt United spilte mot Spurs.

– Dette er noe av det bedre jeg har sett av Manchester United, motstander tatt i betraktning også. United gjorde Tottenham dårlige og straffet dem da de hadde muligheten. Det var en veldig solid gjennomføring av United, og det er helt avgjørende at de får den selvtilliten inn i det knallharde kampprogrammet de skal. Gode resultater i kampene mot Tottenham, Liverpool og Arsenal og de er sannsynligvis i topp fire, sa vi. Nå har de i tillegg sannsynligvis fjernet den ene av rivalene til Mesterliga-plassene. Nå er det Liverpool som har presset på seg. Både i morgendagens kamp, og i oppgjøret på Anfield førstkommende søndag.

Heldigvis for Liverpool møter de altså United på hjemmebane søndag 22. mars. En bortekamp hadde sannsynligvis blitt mye vanskeligere om man legger til grunn Uniteds sterke hjemmeform i år. 

Ingen lag har nemlig tatt flere poeng på hjemmebane enn United i inneværende sesong.

– Det er helt avgjørende å være gode hjemme. Om man skal være med å kjempe i toppen, om Mesterliga eller titler, så er du nødt til å ha en fantastisk statistikk på hjemmebane. Det sier seg selv. Det hadde de ikke forrige sesong, og det startet forferdelig denne sesongen også med tap i første kampen. Da tenkte man: «uff, er det slik at alle lagene skal komme hit og tenke at de har gode sjanser til å vinne?». Det har de satt en stopper for, og det var en meget, meget solid kamp mot Tottenham, sa Myhre.