ADVARER: Småbarnsmoren Isa Olsen advarer mot en mann i en grå bil som ga sønnen hennes godteri. Foto: Privat / Skjermdump/Facebook
ADVARER: Småbarnsmoren Isa Olsen advarer mot en mann i en grå bil som ga sønnen hennes godteri. Foto: Privat / Skjermdump/Facebook

Småbarnsmor advarer på Facebook: 
– Han ga sønnen min smørbukk og sa han hadde masse mer hvis han satte seg inn i bilen

Over 7500 mennesker har delt statusen der Isa Olsen (24) advarer mot en mann som forsøkte å lokke sønnen (4) med godteri.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette er så ekkelt. Jeg fikk helt panikk, sier Isa Olsen (24) til TV 2.

Lørdag lekte Olsens sønn (4) ute alene ved huset på Jessheim. Fireåringens mor forteller at sønnen plutselig kom inn til henne, og at han da hadde en kjærlighet på pinne, en smørbukk og vingummi i hendene.

Skremt

Sønnen spurte om han kunne få bli med mannen han hadde fått godteri av. Mannen hadde sagt han hadde mer et annet sted.

24-åringen og hennes samboer løp ut for å se etter mannen, som kjørte av gårde så snart han fikk øye på dem.

Småbarnsmoren skrev om hendelsen på Facebook. Over 7500 personer har nå delt Facebook-innlegget, og tallet stiger stadig. 

Saken ble først omtalt av Romerikes blad.

– Flaks

Flere takker 24-åringen for at hun deler innlegget, og sier de vil holde øynene åpne.

– Det er flaks at sønnen min kom inn til meg i stedet for å sette seg i bilen. Jeg tør ikke tenke på hva som kunne skjedd, sier Olsen. 

I innlegget skriver småbarnsmoren at mannen, som hun tror er i 50-årene, kjørte en sølvgrå personbil, og at han hadde grått hår som var kjemmet bakover. Hun oppfordrer nå foreldre til å være oppmerksomme.

– Dette skjedde 20 meter fra husdøren min på Skogmo, i et tettbygd boligområde, skriver hun. 

Den bekymrede moren sier hun aldri tidligere har sett mannen eller bilen i området, men fireåringen fortalte at han kjenner mannen og at mannen har vært utenfor huset før. 

– Det er skremmende.

Flere tips

Olsen sier hun delte innlegget fordi hun mener saken er svært alvorlig. 

– Det er bra at så mange deler, for da blir mange oppmerksomme på at dette skjer. Målet mitt med innlegget var å få folk til å passe litt ekstra på. Vi glemmer kanskje litt at ikke alle har gode hensikter, sier hun til TV 2.

Småbarnsmoren frykter at andre barn gjør det motsatte av hennes egen sønn, og setter seg inn i bilen. 

– Jeg unner ingen å oppleve det vi gjorde, sier hun. 

Olsen varslet politiet om hendelsen, som søkte etter bilen uten hell. Ifølge Romerikes Blad skal politiet ha fått inn tips fra flere vitner etter 24-åringen skrev innlegget på Facebook.

– Det er personer som har sett en mann de mener passer til beskrivelsen på Jessheim forut for hendelsen lørdag. Vi har ikke mottatt melding om flere lignende hendelser, sier politioverbetjent Karin Borgenvik ved Ullensaker lensmannskontor til avisen.