Se opp, BMW! Denne blir råbarsk

Det er særlig to grunner til at vi gleder oss stort til denne kommer på markedet ...

Her er de aller første bildene av Jaguars sportslige familiebil - XE. Ikke bare er den blendende vakker, den kommer dessuten med helt nytt infotainmentsystem, og RS-versjonen får en motor som virkelig er en Jaguar verdig.
Her er de aller første bildene av Jaguars sportslige familiebil - XE. Ikke bare er den blendende vakker, den kommer dessuten med helt nytt infotainmentsystem, og RS-versjonen får en motor som virkelig er en Jaguar verdig.

BMW 3-serie har lenge vært sjefen i klassen for sportslige mellomklassebiler. Men nå er det en svært spennende utfordrer på vei - som mener alvor.

Det er nemlig Jaguar, som i lang tid har varslet om at de vil inn ta og markedsandeler i dette segmentet, som nå endelig har vist de første bildene av sin ferskeste modell - nemlig XE.

Trenger vi supersedanene?

Prøver igjen

Det er ikke første gangen Jaguar er inne på dette markedet. Men sist gang, da Ford var eier, ble forsøket rimelig spedt.

X-Type, som var navnet den gang, slo aldri an. Kanskje mye fordi den hadde for mange deler fra Mondeo. Det ble rett og slett ikke eksklusivt nok.

Nå er det imidlertid Jaguar tvers igjennom. Ikke minst følger den opp designutviklingen som ble startet med storebror XF og har fortsatt med nye F-Type. Det er det saktens grunn til å glede seg over!

De nye modellene til Jaguar har så avgjort utseendet med seg - det er det ingen tvil om.

Denne Jaguaren er både familiebil og heftig sportsbil på en gang

Spinnvill RS

Men det strekker seg lenger enn til bare et tiltalende ytre. På motorsiden starter det for eksempel med en 2-liters diesel, som det ryktes skal klare seg med et CO2-utslipp på under 100 g/km.

Dessuten, og hold deg godt fast nå, det kommer en RS-versjon med over 540 hk. Den kan virkelig vise seg å bli en torn i siden på BMW M3/M4, Audi RS4 og Mercedes C63 AMG ...

Hva skal jeg velge - Audi eller BMW?

Dagens gladmelding!

Men det som nesten gleder undertegnede aller mest, er at det utdaterte infotainmentsystemet blir byttet ut. Det er ikke et øyeblikk for tidlig.

Her har både Land Rover/Range Rover og Jaguar virkelig havnet i bakleksa, og et nytt system ønskes velkommen med åpne armer.

Vi krysser fingrene for at det brukes samme type menyhjul som det Audi/BMW bruker. 

Denne skal gå rett i strupen på statusmerkene

Kommer stasjonsvogn

I første omgang er det snakk om en sedan, men den kommer også i stasjonsvognutgave. Etterhvert kan det jo hende at vi får både coupe og cabriolet-varianter også.

Vi håper og tror at det denne gangen kommer en verdig konkurrent til de tyske statusbilene i mellomklassen. Det er i tilfelle gode nyheter for kundene... 

Venter du utålmodig på at den skal komme til forhandlerne? Da kan du foreløpig innstille deg på å vente til i sommer. 

Sjekk hva du må betale for millionbilen nå!