Akkurat nå er det rolige dage hos dekkforhandlerne. Men det varer nok ikke mye lengre ... Illustrasjonsbilde.
Akkurat nå er det rolige dage hos dekkforhandlerne. Men det varer nok ikke mye lengre ... Illustrasjonsbilde.

Nå slipper du kø – og kan spare penger

De smarte handler nå.

De siste dagene har en mild sønnavind feid bort mye av vinteren i store deler av landet.

Bare veier og tørr asfalt er et faktum mange steder – i alle fall lengst sør i vårt langstrakte land.

Børge skiftet dekk- så skjønte han at noe var galt ...

Dekk - bilens viktigste del

Dekkene er kanskje bilens aller viktigste del. Det er de som sørger for sikkert grep under bremsing, svinging, akselerasjon og igangsetting, og er de som skal drenere unna vann.

- Dekkene er på mange måter nøkkelen til om du får en god opplevelse bak rattet, forklarer Brooms bilekspert Benny Christensen.

- Selv om det er litt tidlig og det godt kan hende at vi får både kuldegrader og snøfall, kan det være smart å begynne å tenke på sommerdekkene til bilen allerede nå.

Ikke bytt ennå

- Da mener jeg ikke nødvendigvis at man skal byttte dekk ennå, det er nok for tidlig i store deler av landet. Men nå er veldig god timing for å ta en titt på sommerdekkene som ligger i garasjen eller i kjelleren.  

- Her handler det om å  sjekke mønsterdybde og se etter skader. Dette er ofte fort gjort å overse når man i halvmørket og med frosne fingre tar dem av til fordel for vinterdekkene.

Derfor må stadig flere ha veihjelp når de punkterer

1,6 millimeter er minstekravet

- På sommerdekk skal mønsterdybden være minimum 1,6 millimeter der dekket er mest slitt, men er du nede på 3 millimeter eller under, så anbefaler jeg absolutt å bytte. Trenger du å fornye dine? Akkurat nå er det stille og rolig rundt om hos dekkforhandlerne. Og de har god tid til å hjelpe deg, sier Benny og legger til:

- Venter du til rett etter påske, kan jeg love deg mye folk og hektiske dager der. Da skal alle ha hjelp samtidig.Det er vel bare julenissen som har jobb som er preget like mye av sesongsvingninger som nettopp dekkforhandlerne..

Gode kjøp nå

- En annen fordel er at det er nå du kan gjøre gode dekk-kjøp. Det er så enkelt som den gamle regla om tilbud og etterspørsel:

- Den dagen «alle» står ved disken og roper etter dekk, så er det ikke lett å spørre etter rabatt, naturlig nok. Det er mye enklere nå, 

- Så trenger du nye dekk til sommersesongen, er min oppfordring å ta med felgene til dekkforhandleren nå. Så ber du om et godt tilbud på nye dekk, ferdig montert. Og så er det bare å sette på splitter nye og gode dekk når vær og føre tillater det, avslutter Broom-Benny.

Dekkskift: Slik gjør eksperten det