Lukaku senket Newcastle - igjen

Straffe og rødt kort da Everton tok sin første ligaseier siden januar.

I forrige sesongs oppgjør på Goodison Park senket Romelu Lukaku Newcastle på egenhånd med to mål og en målgivende. Søndag var han igjen sentral da Everton tok en etterlengtet ligatriumf.

Se alle høydepunktene i videovinduet over!

Tidlige skremmeskudd

Uten seier på sine fem siste var det et utålmodig hjemmepublikum som fikk se gjestene skape kampens første målsjanse.

Tre minutter var spilt da et hjørnespark endte i beina på Gabriel Obertan, men franskmannens volley ble parert av Everton-keeper Tim Howard. Returen falt ned til Mike Williamson, men på streken stod James McCarthy i veien. Mange av bortelagets spillere mente ballen traff midtbanespillerens hånd, men dommeren vinket spillet videre.

Tre minutter senere var det hjemmelagets tur til å prøve seg, men Lukakus skudd fra distanse ble enkel mat for Tim Krul.

Scoret sitt første for Everton

Etter 20 minutter mottok Lukaku ballen feilvendt utenfor sekstenmeteren og la ballen nydelig til rette for McCarthy. 24-åringen smalt til på direkten, og selv om det ikke var noe rent treff stod Tim Krul på feil fot og ballen snek seg inn i keeperens korthjørne.

Og kanskje var det ikke så rart skuddet kom uventet på Newcastles sisteskanse - scoringen var skottens aller første i Everton-trøya siden overgangen fra Wigan i forkant av 2013-14 sesongen.

Resten av omgangen var nokså hendelsesfattig, og lagene gikk til pause på 1-0.

Straffe og rødt kort

Etter pause var det bortelaget som kom best i gang, og etter 49 minutter var Ryan Taylor nære da han sendte et frispark like over Everton-målet.

Istedet var det hjemmelaget som fikk sjansen til å doble ledelsen i det 56. minutt da Yoan Gouffran sparket ned Aaron Lennon på urutinert vis inne i egen sekstenmeter. Lukaku gjorde ingen feil fra krittmerket, og hjemmepublikummet øynet sin første ligatriumf siden 31. januar.

Fem minutter senere ble det enda tyngre for gjestene da kaptein Fabricio Coloccini fikk marsjordre etter å ha feid ned Lennon midt på egen banehalvdel.

Med ti mann kom ikke gjestene nærmere enn Moussa Sissokos kanon etter 78 minutter, men Howard vartet opp med en strålende redning.

Newcastle kastet alt i angrep de siste minuttene, og tre minutter på overtid straffet det seg når hjemmelaget kontret inn 3-0. Innbytter Christian Atsu sendte Ross Barkley alene gjennom, og unggutten var iskald da han rundet Tim Krul og trillet inn kampens siste mål.

Med seieren har Everton nå fire poeng opp til Newcastle på tabellen. Lagene ligger på henholdsvis 14. og 11. plass.