«Bokseren» Rooney feiret med komisk knockout-parodi 

Underholdt publikum da United lekte seg med Tottenham.

Manchester United-Tottenham 3-0

Louis van Gaal fikk responsen han håpet på etter tapet mot Arsenal da Tottenham ble feid av banen søndag. 

I sentrum: Wayne Rooney.

Rooney slo knockout på seg selv
Engelskmannen var å se i tabloidene før kampen etter at The Sun fant ut at han hadde blitt slått i bakken på sitt eget kjøkken i en vennskapelig boksekamp med kompis og tidligere lagkamerat Phil Bardsley. 

Og da han på elegant vis økte til 3-0 etter bare drøye halvtimen, vartet han opp med en feiring som allerede har rukket å bli en «hit» i sosiale medier. 

29-åringen stilte seg opp foran publikum, tok noen bokseslag, og kollapset, stiv som en pinne, som om han skulle ha blitt slått rett ned. 

– Dette er verden vi lever i i dag. Vi var noen få venner i et privat hus, og det havnet på en eller annen måte på førstesidene. Det var bare meg og noen venner som tullet litt, sa han etter kampen.

– Hva føler du om at det kommer ut?

– Jeg har bare fokusert på kampen. Sånt er mer interessant for andre enn meg selv. Jeg må bare håndtere det.

Feiringen vil bli samtaleemne nummer én etter kampen, men van Gaal vil være vel så opptatt av Uniteds overlegne prestasjon og de tre poengene som sender de helt opp i ryggen på Manchester City og Arsenal.

Van Gaal ble ikke spesielt fornøyd da han ble spurt om Rooney-feiringen etter kampen. Se nederlenderens reaksjon i videovinduet til høyre!

– En overlegen seier fra start til slutt
Scoringene til Rooney, Marouane Fellaini og Michael Carrick gjør at United beholder fjerdeplassen, ett poeng bak Arsenal og to bak City, men minst like viktig er det at de nå er fem poeng foran erkerival Liverpool på femte. 

Liverpool kan imidlertid knappe innpå den ledelsen om de vinner mot Swansea mandag kveld.

Tottenham, på sin side, ligger nå på syvendeplass, seks poeng bak søndagens overmenn. 

– Fantastisk. Viktig, viktig resultat for United. Dette var den første av mange store kamper som kommer for United, og dette var en overlegen seier fra start til slutt, sa ekspert Peter Beagrie etter kampen.

2-0 på mindre enn 20 minutter
Van Gaal valgte å starte med Juan Manuel Mata for første gang på nesten to måneder i fraværet av suspenderte Ángel di María, men det var to andre midtbanespillere som viste hva de var gode for den første omgangen: Fellaini og Carrick.

Først spilte sistnevnte gjennom mannen med håret etter drøye ni minutters spill, og alene med Hugo Lloris så Fellaini ut som en toppspiss idet han sendte United foran med en klinisk avslutning i lengste hjørnet. 

1-0, og hjemmefansen kunne ikke ha håpet på en bedre start.

Men det fikk de. Og igjen var det de to midtbanespillerne som var involvert.

Et hjørnespark fra Mata blir møtt av Fellaini, men Nacer Chadli får avverget. På returen er imidlertid Carrick fremme med pannebrasken og scorer sitt første mål på 14 måneder. 

Tottenham hang ikke med i det hele tatt og kunne fort ha sluppet inn et nytt etter 26 minutters spill, men Mata klarte akkurat ikke å få en tå på Fellainis pasning mot bakerste stolpe.

– En sensasjonell førsteomgang
Så var det tid for Rooney-show.

Nabil Bentaleb gir hjelpeløst ballen fra seg til Rooney mer enn 40 meter fra mål, og da setter engelskmannen fart.

29-åringen tar seg forbi to Spurs-spillere, plasserer ballen enkelt forbi en sjanseløs Lloris, og feirer ved å late som han blir slått ned - med klar referanse til «boksekampen» han hadde med Stoke-spiller Phil Bardsley på kjøkkenet for en stund tilbake. 

Nydelig mål, original feiring, og 3-0 til United - Rooneys 10. seriemål mot Tottenham. Bare Ryan Giggs har like mange.

– Det var en sensasjonell førsteomgang av United. De var litt nervøse til å begynne med, men alle nervene forsvant og de var glimrende foran mål. Mye kreativitet, og systemet til van Gaal har fungert. En glimrende prestasjon, var Beagries dom over Uniteds prestasjon i de første 45.

Premier League-debut for 19-åring
Tempoet roet seg, som forventet, i den andre omgangen, og etter 53 minutter fikk Tottenham sin første sjanse for dagen.

Ryan Mason dro seg fri utenfor 16-meteren til United og testes skuddfoten, men avslutningen til 23-åringen gikk utenfor de Geas høyre stolpe. 

13 minutter senere var Ander Herrera nære på å øke til 4-0, men avslutningen fra skrått hold etter et innlegg fra Daley Blind endte opp i nettveggen.

Baskeren prøvde seg på nytt fra distanse etter 75 minutter, men også da havnet ballen en meter eller så til side for mål.  

Ledelsen var såpass komfortabel for hjemmelaget at van Gaal valgte å gi en av klubbens mest lovende unggutter sin Premier League-debut.

Den belgisk-fødte brasilianeren Andreas Pereira, født 1. januar 1996, kom innpå til stor applaus knappe kvarteret før slutt. Ut gikk Juanma Mata. 

Også Falcao fikk noen etterlengtede minutter på banen mot slutten av kampen, men colombianeren maktet ikke å putte det som ville ha vært hans femte for klubben i de drøye ti minuttene han fikk spille. 

Harry Kane, som hadde scoret i seks bortekamper i Premier League på rad før denne kampen, fikk en god mulighet alene med de Gea fra skrått hold i det 89. minutt, men spanjolen stoppet engelskmannens lave skudd fra å gjøre 0-3 til 1-3. 

Slik startet lagene:

Manchester United: De Gea - Valencia, Jones, Smalling - Blind, Carrick, Herrera, Mata, Fellaini, Young - Rooney

Innbyttere: Lindegaard, Rafael, Blackett, A Pereira, Januzaj, Falcao, Wilson

Tottenham: Lloris - Walker, Dier, Vertonghen, Rose - Bentaleb, Mason, Chadli, Eriksen, Townsend - Kane

Innbyttere: Vorm, Chiriches, Davies, Dembele, Lamela, Paulinho, Adebayor