Eks-politimester stoppet av politiet: - Det ble en utrivelig opplevelse

Påsto hun hadde snakket i håndholdt telefon.

Anne Rygh Pedersen har blant annet bakgrunn som politimester i Telemark, og har også vært fylkesordfører i Vestfold. Hun ble ikke spesielt imponert over oppførselen til politimannen som stoppet henne i kontroll. Foto: Scanpix.
Anne Rygh Pedersen har blant annet bakgrunn som politimester i Telemark, og har også vært fylkesordfører i Vestfold. Hun ble ikke spesielt imponert over oppførselen til politimannen som stoppet henne i kontroll. Foto: Scanpix.

Tidligere politimester i Telemark, Anne Rygh Pedersen, ble torsdag stanset av politiet på Sem.

Sent fredag kveld la hun ut et innlegg på sin facebookside der hun skriver at hun opplevde politimannen som stanset henne som lite høflig. Det skriver Tønsbergs Blad.

Dette skrev hun på Facebook:

«Denne sitter egentlig veldig langt inne.... Men ble altså i går stanset av en politimann på Sem. Rakk å tenke at jeg sikkert hadde kjørt for fort.... Men så : Han gikk rett i angrep, uten å presentere seg... "Hvem snakka du med?" Og jeg, sånn lett forvirra, :"Jeg kommer fra rørleggeren..." Så:" Du snakka i telefonen, jeg så det!" Jeg, helt rolig:"Nei, det gjorde jeg ikke." Han:"Jeg så det, helt klart i kikkerten min. Du tok telefonen, i venstre hånd og holdt den mot øret". Jeg:"Hvorfor skulle jeg gjøre det, jeg har jo handsfree?" "Det vet ikke jeg, men du gjorde det!" Jeg: " Nei, jeg gjorde ikke det. Jeg er faktisk ganske bevisst på disse tingene..." Han: "Få se loggen din, da" Jeg:"Værsågod" Han: "Ok, jeg tok visst feil..." Så bare gikk han.....

Det er lov å gjøre feil, men det er aldri feil å være bittelitt høflig....»

Vil ikke kommentere ytterligere

Da Tønsbergs Blad ringte henne for en kommentar , sier Rygh Pedersen at hun ikke ønsker å si noe mer.

– Nei, det ønsker jeg egentlig ikke å kommentere.

– Kan du si noe om hvorfor du velger å legge det ut i sosiale medier?

– Nei, egentlig ikke.

Rett etterpå var innlegget fjernet fra Facebook.

God kjennskap til politiet

Anne Rygh Pedersen er opprinnelig fra Larvik. Hun har vært politimester i Telemark og også vært leder for operasjonssentralen i Vestfold.

Hun har vært statssekretær i Justis- og politidepartementet og også fylkesordfører i Vestfold for Arbeiderpartiet. Nå er hun avdelingsdirektør i Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap.

– Alle skal behandles på en verdig og rettferdig måte


Distriktsleder i UP, Andreas Rødø, sier til avisa at han ikke kjenner til denne konkrete kontrollen, og at det ikke nødvendigvis var UP som sto for kontrollen. Likevel har han noen generelle betraktninger rundt politiets opptreden i en kontrollsituasjon.

– Vi legger stor vekt på at alle skal behandles på en verdig og rettferdig måte, og vi blir lei oss for hvert tilfelle der noen er misfornøyd med vår adferd, sier distriktslederen.

– De fleste tilbakemeldingene vi får er heldigvis positive, men klager tar vi på alvor. Vi har et godt system for å håndtere klager og det å ha god kommunikasjon med folk vi møter er noe vi legger stor vekt på i politiet, sier Rødø.

Selv om politiet ikke har en konkret liste over ha de skal si og hvordan de sier noe når de stanser folk i kontroll, mener Rødø det kan være vanlig at man presenterer seg.

– Jeg bruker alltid å presentere meg med navn, men man bør i det minste si hvor man kommer fra og hva som er hensikten med kontrollen, sier han.

Vi har stengt for kommentarer lørdag kveld og natt til søndag. Du er velkommen til å fortsette debatten søndag.

Les også: For opptatt av politiet til å se fotgjengerne?