MED I MELODIFESTIVALEN: Vegard og Bård Ylvisåker har et pauseinnslag i kveldens svenske Melodifestivalen. Her på spellemannsprisen 2013. Foto:  Tor Gunnar Berland/Stella Pictures
MED I MELODIFESTIVALEN: Vegard og Bård Ylvisåker har et pauseinnslag i kveldens svenske Melodifestivalen. Her på spellemannsprisen 2013. Foto:  Tor Gunnar Berland/Stella Pictures

Svensk TV må sensurere Ylvis-brødrene etter oralsex-klager

Pausenummeret til lørdagens Melodifestivalen ble for drøyt for de andre artistene.

Det er i et pausenummer i Sveriges Melodi Grand Prix, Melodifestivalen, at den norske brødre-duoen Ylvis skal opptre med en ny versjon av hit'en Stonehedge.

Før selve musikkopptredenen begynner, vises en forhåndsinnspilt video med Ylvis og de svenske artistene Lili og Susie Päivärinta. I slutten av videoen går de to damene ned på kne med tekststrofen «She gives me a smile and then she plays with my balls», skriver Aftonbladet.

Deretter vises bare hodene til Ylvis-medlemmene, og det forestiller at de tydelig nyter det som foregår.

– Sinnsykt om SVT viser det

Klippet ble for sterk kost for Melodifestivalen-artistene.

Etter prøvene før lørdagens finalesending har mange klaget på innslaget.

– Det er rett og slett sinnssykt om SVT viser dette, med tanke på hvor mange små som kommer til å se det. Jeg synes det er uggent. Det er jo soleklart at det skal forestille oralsex, sier artist Linus Svenning til Aftonbladet.

Må sensureres

Også artistene Lili og Susie, som var med på opptaket, mener videoen ble for voldsom. De skal flere ganger ha kommet med forslag om en alternativ slutt.

Til slutt krevde de at slutten ble endret. I natt var det et krisemøte, og nå er det avgjort at Ylvis-innslaget må sensureres. 

– Vi har flere ganger sagt at slutten må endres, for vi var skeptiske til planen, sier Susie Päivärinta til Aftonbladet.

– Vi har sagt at hvis ironien ikke kommer fram tydelig nok, eller hvis det kan misforstås, så må slutten endres. Nå har vi blitt lovet at scenen klippes om, sier Lili Päivärinta.