Tone Damli får kritikk for å gjøre ungdom spilleavhengige

– Jeg har absolutt tenkt på det, men gambling er noe det finnes så mye av, svarer artisten.

Tone Damli (26) er for tiden i Los Angeles sammen med kjæresten Markus Foss (32) og datteren Billie (10 mnd) for å læres opp i poker. Hun er nemlig Betsson-ambassadør og må lære seg gamblingspillet før poker-NM i Dublin og VM i Las Vegas.

Får kraftig kritikk

Mens Tone har tatt plass ved pokerbordet, hagler kritikken her hjemme.

–  Tone bidrar til økt spilling. Det er barn som mister konfirmasjonspengene sine fordi mamma eller pappa spiller dem bort, og det er familier som ikke får råd til å reise på ferier i år fordi alle pengene er spilt bort, sier Sten Magne Berglund, fagsjef i Blå Kors, som jobber med å hjelpe spilleavhengige.

– Det er ikke tilfeldig at akkurat Tone er ambassadør. Hun appellerer til de unge, en målgruppe spillselskapene ønsker å nå. Hun kan bidra til å gjøre sine egne fans spillavhengige, forteller Berglund.

– Finnes så mye av det

PÅ PLASS VED POKERBORDET: Markus Foss og Tone Damli. Foto: TV 2
PÅ PLASS VED POKERBORDET: Markus Foss og Tone Damli. Foto: TV 2

Da God kveld Norge møtte Tone Damli i Los Angeles, forteller hun at dette er en problemstilling hun har tenkt over. 

– Jeg har absolutt tenkt på det. Men gambling er noe det finnes så mye av. Selv spilte jeg på Langoddsen da jeg var seks år gammel. Det var aldri noe snakk om at det var en dårlig greie, sier Tone.

Tone er å se i diverse reklamer for Betsson, og det var også Betssons blogg som fikk æren av å kunngjøre det da Tone hadde født datteren Billie for ti måneder siden

– Poker og nettpoker er de største problemene for spillavhengige. Jeg tror ikke kjendisene er klar over hvor store problemer de er med på å skape, forteller Berglund.

Flere kjendiser fronter spillselskap

Tone er ikke alene om å være Betsson-ambassadør. Både John Arne Riise, Triana Iglesias, Linni Meister tjener penger på å være frontfigurer for Betsson. For Tone betyr kontrakten lønn i millionklassen.

– Det at jeg kan være Bettson-ambassadør og gjøre slike ting, gjør at jeg kan leve et litt tryggere liv. Dette er valg jeg tar, ting jeg har lyst til å være med på. Jeg lever et liv som jeg trives godt med, og jeg får være med på mye moro. men det er synging som er min hovedjobb, og det skal jeg fortsett med.

Trener poker med Billie på slep

All treningen til pokuerturneringene byr på utfordringer for Tone, som har ti måneder gamle Billie med seg.

– Opplæringen går bra, men med en ti måneder gammel baby krabbende rundt føttene mine, så er det litt vanskelig å holde tunga rett i munnen, sier hun.

Hele innslaget ser du på God kveld Norge lørdag kveld klokka 22:15 eller på TV 2 Sumo

Poker-NM vises i sin helhet på TV 2 Sportskanalen fra 25. til 29. mars.