VANT MELODI GRAND PRIX: I 2013 var Debrah Scarlett (da kjent som Joanna Deborah Bussinger) med i The Voice. Lørdag vant hun den norske finalen i MGP sammen med Kjetil Mørland. Foto: NTB Scanpix.
VANT MELODI GRAND PRIX: I 2013 var Debrah Scarlett (da kjent som Joanna Deborah Bussinger) med i The Voice. Lørdag vant hun den norske finalen i MGP sammen med Kjetil Mørland. Foto: NTB Scanpix.

The Voice-Debrah vant hele Melodi Grand Prix

Mørland og Debrah Scarlett blir Norges bidrag til Eurovision i Wien.

Lørdag kveld var det duket for årets Melodi Grand Prix-finale i Oslo spektrum, og elleve håpefulle kandidater sto på scenen i håp om å vinne folkets stemmer.

Som alltid manglet det ikke på verken glitter eller paljetter, og i år var også Kringkastningsorkesteret med.

VANT MELODI GRAND PRIX: Mørland & Debrah Scarlett
VANT MELODI GRAND PRIX: Mørland & Debrah Scarlett "A Monster Like Me" i Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum lørdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Det var også store mengder med pizzaer da Stayzmann & Lazz´ skapte bygdefest på scenen med sin populære hyllest til pizza og blandevann.

Da Alexandra Joner fylte scenen med rosa fjær, sterke farger og titalls moderne prinsesse-kjoler, var det ingenting som manglet. 

Lykkelig vinner

Til slutt var det fire kandidater igjen i superfinalen: Tor & Bettan, Staysman & Lazz, Mørland & Debrah Scarlett og Erlend Bratland. De måtte synge sangene sine én gang til før det ble klart hvem som vant.

Til slutt var det klart at duoen Mørland og Scarlett blir Norges bidrag i Wien.

– Vi er helt målløse, utbrøt de fra scenen – og lovet at seieren skulle feires.

Ble oppdaget på The Voice

Debrah Scarlett (da kjent som Joanna Deborah Bussinger) var med i The Voice i 2013. Da TV 2 snakket med henne like etter at seieren var et faktum, legger hun ikke skjul på at deltakelsen i talentshowet var en stor døråpner.

– The Voice fikk i gang karrieren min og ble en døråpner. Etter det har jeg jobbet mye med musikken, og jeg har blitt eldre og mer selvsikker, forteller hun.

Mørland forteller at det var på The Voice han oppdaget Debrah.

– Hun var helt unik! forteller han.

– Dette er helt fantastisk. Nå blir det fest! Målet vårt var å komme til gullfinalen, så dette er helt utrolig, sier Debrah til TV 2.

Har vært med i MGP 22 ganger

I tillegg til Debrah, var det flere unge TV 2-talenter å se i finalen. Erlend Bratland vant Norske talenter i 2008 og Jenny Langlo vant Idol i 2011.

Erlend Bratland kom på en god andreplass, med kun 3000 færre stemmer enn Debrah.

– Det er klart det er litt kjipt, men jeg er veldig glad for å ha nådd så høyt opp, sier Erlend.

I tillegg var det noen som har vært i bransjen lenge - Bettan og Tor Endresen har begge vært med på Melodi Grand Prix elleve ganger hver, og det er i år 30 år siden Bobbysocks med Bettan og Hanne Krogh gikk av med seieren. 

Også Karin Park er velkjent i bransjen. I 2013 skrev hun «I feed you my love», som Margaret Berger vant med i den norske finalen. I år ville hun derimot delta selv, med en meget personlig låt som hun skrev da kjæresten ble syk med kreft i halsen.

Finale i Wien i mai

Programledere for kvelden var Silya Nymoen og Kåre Magnus Bergh.

Årets internasjonale Eurovision Song Contest-finale går av stabelen i Wien 23. mai, og 21. mai blir Norges bidrag nødt til å kjempe mot 16 andre land for å sikre seg en plass.

I fjor deltok vi med Carl Espen Thorbjørnsen og balladen Silent Storm og endte opp på en åttendeplass. Østerrike vant finalen med «skjønnheten med skjegg», Conchita Wurst, som rørte hele Europa med sin sang for aksept og toleranse. De får dermed æren av å holde finalen i år, på Eurovisions 60-årsjubileum.