Testbiler trenger drivstoff de også. Og dermed fikk Roy Terje fra Trøgstad mulighet til å knipse denne. Foto: Privat.
Testbiler trenger drivstoff de også. Og dermed fikk Roy Terje fra Trøgstad mulighet til å knipse denne. Foto: Privat.

Roy Terje fikk et scoop på sydenferien

Stoppet for å fylle drivstoff - og der sto den!

Akkurat nå pågår det vintertesting av en rekke bilmodeller i vår del av verden. Det har du  kunne lese om flere ganger her på broom.no i det siste - med bilder av maskerte biler både fra Nord-Norge og nord i Sverige.

Men det testes biler også andre steder. Roy Terje Halden fra Trøgstad har akkurat vært på ferie på Tenerife. Og der kom han over noe spennende!

- Så strengt mot oss

- Vi hadde leid bil, og stanset for å fylle drivstoff. Da fikk jeg øye på den kamuflerte bilen som sto ved pumpen ved siden av. Det første jeg la merke til var at den hadde britiske skilter. Så jeg lurer på om det kan være en Jaguar, men må innrømme at jeg er litt usikker i min sak, sier Roy Terje.  

- Jeg satt inne i vår egen bil da jeg tok bildene, det var to karer som kom og satte seg inn. Den ene la merke til at jeg satt med telefonen og tok bilde, han så litt "strengt" mot oss. Men det virket ikke som de tok seg veldig nære av å bli fotografert.

Dropp sydentur - kjøp bil i stedet!

Verdenspremiere i fjor høst 

Bilen på bildene er en relativt kompakt sedan. Den er godt kamuflert, men det vil overraske oss om dette ikke er kommende Jaguar XE.

Den hadde verdenspremiere i London i fjor høst, og blir en svært viktig bil for Jaguar. Her skal de gå rett i strupen på bestselgere som Audi A4, BMW 3-serie og Mercedes C-klasse. 

Jaguar har forsøkt det samme før, med en bil som het X-Type. Den ble ingen suksess, og fikk blant annet mye kritikk for at den under skallet langt på vei var en Ford Mondeo. Men denne gangen går Jaguar mye grundigere til verks.

Dette er nye Jaguar XE. Selv om testbilen er svært godt kamuflert, kjenner vi igjen en rekke linjer fra denne på bildet øverst i saken.
Dette er nye Jaguar XE. Selv om testbilen er svært godt kamuflert, kjenner vi igjen en rekke linjer fra denne på bildet øverst i saken.

Se hva som plutselig dukket opp på motorveien

Siste testfase

Under eierskap av indiske Tata, har de fått ressursene som skal til for å kunne utvikle modeller som kan hevde seg mot de beste i klassen.

XE er veldig snart klar for lansering. Hvis det er den Roy Terje har knipset, er det nok snakk om aller siste testfase for bilen.

Aldri brukt verksted

- Jeg har sett biler av mange testbiler før, men aldri kommet over noen selv. Klart at det er spennende, og ekstra moro å få tatt bilder, sier Roy Terje som hadde tatt en ukes ferie fra vinteren hjemme på Tenerife.

Bilentusiasten har skrudd mye på bil og er såpass teknisk anlagt at han aldri har hatt noen av bilene sine på verksted, han har gjort alt selv.

- Men det har blitt  mindre skruing etter hvert som jeg har blitt mer voksen, samtidig som jeg ikke følger like mye med på nyere biler og modeller. Noe jeg hadde relativt grei oversikt på for noen år siden, avslutter spionbildefotografen.

Er du god på å kjenne igjen biler? Her kan du teste deg selv

Her er den tungt kamuflerte testbilen ute på veien på Tenerife. Foto: Privat.
Her er den tungt kamuflerte testbilen ute på veien på Tenerife. Foto: Privat.

Jeg tenkte: - Hæ, hva er dette?!?