England (58) rørt til tårer da hun gikk videre i The Voice

Konkurransens eldste ble hyllet av mentorene for sin hese røst.

England Brooks-Ellingsen (58) ga The Voice-mentorene en minneverdig opplevelse i seriens andre blind audition-program.

England fremførte «Therapy» av Mary J. Blige, og tre av fire mentorer trykket på «jeg velger deg»-knappen.

England – som er født i Los Angeles, men flyttet til Bodø for ti år siden – forteller til TV 2 at hun ble overrasket over at så mange av mentorene snudde stolene sine.

– Den første som snudde seg var Yosef og jeg ble helt sånn «juhu!». Og så snudde Sondre, og så snudde Hanne seg på den siste tonen i sangen. Og det var da jeg skjønte at «herregud, jeg må velge»! sier hun til TV 2.

Mentorene kjempet om England

Yosef Wolde-Mariam var kjappest på knappen, og hans innsalgstale til England var kort og presis:

– Jeg trykket først fordi jeg vil ha deg mest.

Sondre Lerche utdypet litt mer i sin pitch.

– En fantastisk humørpille! Det var dødsfett, det var nydelig, og jeg hører at du kommer fra jazzen. Og jeg elsker jazzen og jeg hadde hatt så utrolig glede av å ha deg på mitt lag. Der hadde du blomstret.

Hanne ville også ha England på sitt lag av sangtalenter.

– Selvfølgelig skal man snu seg for en sånn stemme som deg. I min historie som låtskriver har jeg skrevet veldig mange fine popsanger, men mine aller høyeste plasseringer har jeg faktisk skrevet til artister med din type stemme, sa Hanne Sørvaag.

Se alle kveldens The Voice-auditions her.

Vant til å gråte

All oppmerksomheten og innsalgene, gjorde at England ble tårevåt. Og dette er ikke første gang hun har felt tårer.

– Alle i Bodø vet at jeg gråter. Jeg kan gråte i midten av en låt. Det er latterlig, sier hun til TV 2.

England synes det var vanskelig å velge hvilket mentor-lag hun ville på, og mens hun bestemte seg begynte hun å tenke på moren sin.

– Hun døde da jeg var 15. Jeg følte at ånden hennes fortalte meg hva jeg skulle gjøre. Jeg visste at Yosef var min type kar, men så tenkte jeg at han sikkert har mange kraftige stemmer på laget sitt. I tillegg hadde jeg sikkert hatt det altfor morsomt på laget hans, kanskje jeg ikke ville klart å konsentrere meg. Jeg kjenner ikke Sondre Lerche så godt, men han sa at han hørte jazz i stemmen min, og jeg sang en R&B-sang. Det kunne vært kult.

Valgte Hanne

Til slutt falt valget på Hanne.

– Det var noe med Hanne, og plutselig begynte hun å lyse som en engel, og da tenkte jeg at «OK, jeg velger deg». Jeg planla det ikke, det bare skjedde!

– Jeg vet ikke om det var en kvinne-til-kvinne-greie, men jeg begynte plutselig å tenke på at dette handler om fremtiden min. Du har tre mennesker foran deg, og du må virkelig tenke nøye gjennom hva du holder på med. Jeg har gjort litt research på mentorene, og jeg vet at Hanne har skrevet sanger som har blitt til hits.

England forteller videre at hun har skrevet låter før, men etter hun flyttet til Bodø har det vært vanskelig.

– Så begynte jeg å tenke: «Jeg vet ikke hvor mye tid jeg har med henne, men kanskje hun kan hjelpe meg løsne på skrivesperren?». Jeg har lyst til å skrive for meg selv og for andre. Jeg er i andre halvdel av livet mitt, og jeg trenger å gjøre noe som får meg til å bli glad hver morgen. Og det er musikken.

Hun ser derfor veldig frem til å jobbe videre med Hanne i The Voice.

– Jeg er veldig glad for at jeg har Hanne som mentor, fordi det er en snillhet i henne som jeg ikke klarer å beskrive. Hun er en søtnos og det er akkurat hva jeg trenger i livet mitt nå.

Se The Voice fredager klokken 20.00 på TV 2.