Sjekk Harry Redknapps vanvittige handleliste i QPR

– Det er galskap, sier supporterleder om spillerkjøpene under Harry Redknapp.

Se Crystal Palace-QPR på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag kl. 13.45!

Da Harry Redknapp sa opp jobben som QPR-manager 3. februar, markerte det slutten på litt over to år ved roret hos de blå og hvite. På de drøyt 26 månedene hadde manageren virkelig satt sitt preg på London-klubben. 

– Galskap
Hele 36 spillere har vandret inn portene på Loftus Road med Redknapp som QPR-manager.

– Det er galskap. Når du tenker på at det er 36 spillere i Redknapps periode, så er det altså så godt som null egenproduserte spillere. Ungdomssatsingen til Harry er helt fraværende. Det er derfor han henter 36 spillere. De får en liten mulighet. Lykkes de ikke, er det rett ut i kulden, sier Kåre Svang, leder for QPRs norske supporterklubb, til TV 2.

– Det er ikke sikkert man kan si at dette er grunnen til at QPR ligger der de er nå. Men når man ser fasiten, kan man jo si det. Juniorsatsingen er noe fansen og egne spillere har stusset over. QPR har hatt et velfungerende junior- og U18-lag i mange år, men det er ingen spillere som kommer opp.

Selv om Redknapp selv har reagert kratig på å bli kalt «wheeler dealer», er 68-åringen kjent som en av managerne i fotballsirkuset som er mest glad i å hente nye spillere. Det er fasiten på 36 spillere på 26 måneder i QPR et godt bilde på.

Men til tross for de mange kjøpene, er det langt fra alle som har slått til. 

– Jeg tror rett og slett at Redknapp ikke har brukt speidere. Han har hentet dem han kjenner på navn. Utviklingen i klubben har vel omtrent stått stille. Spillerne han har hentet har hatt en eller annen tilknytning til Redknapp fra tidligere eller av hans bekjente i Fotball-England, sier Svang.

Se listen over spillere som ble hentet til QPR i Redknapps regjeringstid øverst på siden. Listen og vurderingene er utarbeidet i samarbeid med QPR norske supporterklubb.

– Redknapp var totalt likegyldig
Uten opprykket til Premier League forrige sesong tror Svang at Redknapp hadde vært ferdig i klubben. Ifølge Svang økte misnøyen med den karismatiske treneren måned etter måned i kjølvannet av opprykket. En rekke feilslåtte kjøp gjorde heller ikke susen på popularitetsfronten.

– Da QPR tapte kamper i starten av sesongen, skyldte han på dårlig treningsgrunnlag, mangel på riktige spillere og at sesongoppkjøringen gikk i vasken på grunn av dårlige treningsfasiliteter. Han hadde hundre forskjellige unnskyldninger på pressekonferansene. På bakgrunn av hans stadige klager på andre enn seg selv tok tålmodigheten slutt hos mange, sier Svang.

– Samtidig så man en manager som var totalt likegyldig på sidelinjen. Han tok seg sammen to ganger – mot Liverpool og Manchester City. Det var to gode kamper der han sto oppreist på sidelinjen og jaget guttene frem. Så har du kontrasten der han satt helt stille på benken uten å bevege en finger. Det er symbolikk. Fansen elsker folk med engasjement.

Til slutt var det kneproblemer som gjorde at Redknapp så seg nødt til å trekke seg fra jobben. Chris Ramsey overtok stafettpinnen, og det er allerede mulig å se endringer. Tre unggutter, Darnell Furlong, Michael Doughty og Reece Grego-Cox, har fått sjansen under Ramseys ledelse. 

– Det viktigste er nok at Ramsey har gitt klar beskjed om at du må levere på terningene for å få spille kamper. Det gjorde ikke Redknapp. Han var ikke til stede på treningene. Han valgte fra dem som hadde best navn, sier Svang.

– Det er litt av grunnen til at det er kommet inn tre juniorspillere i de fem siste kampene. Ramsey har valgt å holde et par av de store gutta utenfor. Det ligger selvsagt litt skader i det, men det er definitivt klart at han i flere kamper har valgt juniorspillere foran etablerte spillere.

Chris Ramsey (t.h.) og Southampton-manager Ronald Koeman.
Chris Ramsey (t.h.) og Southampton-manager Ronald Koeman.

Tre helt avgjørende kamper
Situasjonen har likevel ikke blitt så veldig mye bedre for QPR. Kun én seier på de siste åtte kampene er fasit for et QPR-lag som kjemper om fornyet kontrakt. Det er tre poeng opp til sikker plass med ti kamper igjen av sesongen. Første steg på veien er lørdagens møte med Crystal Palace.

– Det er tre «matchballer» fra og med lørdagens kamp; Palace, Everton og West Bromwich. Dersom vi ikke tar fem til sju poeng i de tre kampene, da brenner det et blått lys. For etter der kommer det noen vanskelige kamper. Vi kommer ikke til å ta poeng borte mot Liverpool og Manchester City på bortebane, heller ikke mot Chelsea på hjemmebane. Vi må ha et sted mellom 13 og 15 poeng i de sju andre kampene for å holde plassen, sier Svang.