Mourinho slår tilbake mot Carragher og Souness

– Jeg foretrekker å le, sier José Mourinho.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

José Mourinho sto nok en gang overfor et sultent pressekorps etter onsdagens kontroversielle exit fra Mesterligaen.

Portugiseren måtte svare for hans egne spillere som reagerte med å omringe dommer Björn Kuipers da Zlatan Ibrahimovic fikk rødt kort på Stamford Bridge.

– Verden er rar
Kritikken har vært knallhard mot London-klubben etter hendelsen. I studiosendingen til Sky Sports etter kampen var ikke den tidligere Liverpool-duoen Graeme Souness og Jamie Carragher nådige i omtalen av Chelsea. Carragher mente blåtrøyene utviste flau oppførsel, mens Souness kalte det patetisk.

Fredag slo Mourinho tilbake i kjent stil.

– Verden er rar. Kanskje på grunn av diett eller kvaliteten på produktene vi spiser. Jeg tror hukommelsen forsvinner. Når Jamie Carragher og Graeme Souness snakker om det, er det fordi de har et problem, sier Mourinho.

– Jamie (Carragher) la opp for noen år siden, og på to år har han glemt alt han gjorde på fotballbanen. Mr. Souness har også glemt, men han la opp for lenge siden. Han har også glemt at jeg trente Benfica etter ham. Jeg vet mye om ham, så mye. Men jeg har hatt en type utdanning - ikke bare i fotballen, men i resten av livet. Og jeg foretrekker å le, sa Mourinho før han fulgte opp med et sitat i ren Eric Cantona-stil.

– «Envy is the biggest tribute that the shadows do to the man. It's about life».

Se det beste fra Mourinhos pressekonferanse øverst på siden!

Spillerne må betaler bøtene
Mourinho nektet å kommentere Ibrahimovic' utspill om at Chelsea-spillerne oppførte seg som babyer. Han kunne likevel avsløre at spillerne må betale dersom det skjer i Premier League.

– Dersom de omringer dommeren, må vi betale bøter. Skjer det, må spillerne betale boten. I løpet av åtte-ni måneder har vi fått bot en gang. Vi betalte den. Så enkelt er det, sier Mourinho. 

I kjølvannet av Mesterliga-exiten samlet Mourinho spillerne for et møte der alle kunne snakke åpenhjertig. 

– Alle snakket. Ikke en etter en, men mange tok ordet. Vi diskuterte og vi var veldig interaktive, og det var bra. Men jeg vil ikke dele detaljene med deg, svarte Mourinho til journalisten som fremmet spørsmålet.

– Stoler på spillerne mine
Nå er Chelseas eneste fokus å sørge for at ligacuptrofeet ikke blir det eneste klubben innkasserer denne sesongen. Med fem poengs luke på toppen av Premier League og en kamp mindre spilt enn Manchester City er forutsetningene gode for suksess i London-klubben.

– Vi har tapt to kamper i Premier League denne sesongen. Siden 1. januar har vi bare tapt mot Bradford. I Mesterligaen er det kanskje unikt å ryke ut uten å tape en eneste kamp. Jeg er ikke som deg (Mourinho til journalisten). Din jobb er å følge strømmen. Jeg er ikke sånn med spillerne mine. Jeg liker og stoler på spillerne mine i seier og nederlag, sier Mourinho.

Søndag venter Southampton i det første av elleve steg mot Premier League-tittelen for Mourinhos Chelsea.