Streiken er over, nå starter priskrigen

Både SAS og Norwegian senker prisene etter kjempestreiken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ikke før var streiken over, så slår Norwegian til med en stor lavpriskampanje.
Nå kan du blant annet få en mengde innenlandsbilletter for under tre hundrelapper.

Fredag ettermiddag var det for eksempel mulig å få så billige flyreiser på samtlige dager i april fra Oslo til Bergen, eller omvendt.

– Normalt sett er dette lokkekampanjer hvor det ikke er så lett å få tak i de billigste billettene, sier kommunikasjonsdirektør Anette M. Koefoed i reisebyrået Berg-Hansen.

– Denne gangen ser vi at det er enklere å få reiser til de prisene.

Også SAS

SAS, som hadde gylne tider under streiken, har også senket prisene.

– Nå ser vi at begge selskapene kjører bra priser til Europa. Du kan komme til flere storbyer for noen få hundrelapper.

PRISFALL: Denne skjermdumpen fra Norwegians lavpriskalender viser prisene fra Oslo til Bergen i april. Foto: Skjermdump/Norwegian.no
PRISFALL: Denne skjermdumpen fra Norwegians lavpriskalender viser prisene fra Oslo til Bergen i april. Foto: Skjermdump/Norwegian.no

Vanligvis tjener flyselskapene gode penger på forretningsreisende som kjøper de dyreste billettene, men også i dette markedet er det nå priskrig.

– Må fylle flyene

– Norwegian og SAS bruker å ha ganske like priser på de mest populære jobbreisedestinasjonene, forteller Koefoed. Men nå har Norwegian for første gang lagt seg en tusenlapp under i pris på de mest ettertraktede billettene for jobbreisende.

Og som om ikke det var nok, priskrigen vil antagelig vare hele våren. Det er færre jobbreisende på flyene i vår, dermed må selskapene fylle opp flyene med feriereisende. Berg-Hansen reisebyrå tror derfor at prisene i hvert fall vil holde seg lave frem til sommeren.