ÅSTEDET: Nykøbing Falster Sygehus er ifølge dansk politi åsted for tre drap og ett drapsforsøk. Foto: Simon Læssøe/Scanpix Danmark.
ÅSTEDET: Nykøbing Falster Sygehus er ifølge dansk politi åsted for tre drap og ett drapsforsøk. Foto: Simon Læssøe/Scanpix Danmark.

Dansk sykepleier siktet etter dødelig nattevakt:

– Drepte tre på helgevakt

En kvinnelig ansatt på et dansk sykehus forsøkte også å drepe en fjerde person, mener politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er danske TV 2 som i dag kan fortelle at siktelsen mot den 30 år gamle kvinnelige ansatte ved Nykøbing Falster Sykehus på Sjælland er klar.

Politiet mener kvinnen (30) drepte to menn og en kvinne den fatale natten. Ifølge Ekstra Bladet brukte kvinnen medikamenter for å ta livet av ofrene.

De påståtte drapene og drapsforsøket  på en fjerde person skal ha skjedd i løpet av kvinnens vakt fra lørdag 28. februar klokken 19 til søndag morgen klokken 7, skriver TV2.dk.

Nekter skyld

Siktelsen ble gjort kjent av Østre Landsret fredag. Landsretten opphever dermed hemmeligholdet, såkalt dobbelt lukkede dører, som saken til nå har vært behandlet under i byretten.

Kvinnen nekter skyld, og skal forklare seg i i landsretten fredag. Hun ble fengslet 2. mars, siktet etter den danske straffelovens paragraf 237 som handler om forsettelig drap.

Ifølge TV2.dk gråt kvinnen under fengslingsmøtet, der flere pårørende var tilhørere.

Skrev om dødsfallene på Facebook

Ifølge den danske avisen Ekstra Bladet skrev kvinnen om den fatale nattevakten på Facebook, der hun beskrev vakten som «den verste noen sinne». 

Klokken 7.34, en halvtime etter at vakten var over, skrev hun følgende på sin egen facebookprofil:

– Så kom jeg endelig hjem etter den verste nattevakt noen sinne. Men takk for kampen.

En venn svarte: – Det lyder ikke særlig spennende. Håper du får mange timer søvn. God natt.

– Det var spennende, det kan jeg love deg. Jeg har hatt den siste nattevakt på meget lang tid, svarer den nå drapssiktede kvinnen.

Fire timer etter at nattevakten var over, svarte hun en annen venn følgende: – Hvis du legger til en hjertestans og en pustestopp(...)Jeg var klar til å henge meg selv i dag tidlig.

Dagen etter ble hun pågrepet og varetektsfengslet for tre uker. Retten vurderte at mistankene mot kvinnen var så sterke at det var grunn nok til å fengsle henne.

Det var sykehusets ledelse som kontaktet politiet med beskjed om at det trolig hadde skjedd flere «mistenkelige dødsfall».