Nei, det er ikke mye som minner om fornuftig familiebil her lenger! Foto: Privat.
Nei, det er ikke mye som minner om fornuftig familiebil her lenger! Foto: Privat.

En gang var dette faktisk en helt vanlig familiebil

Men det var før Raino André satte i gang!

Da denne Volkswagen Passaten var ny tilbake i 1995, var det en perfekt bil for mange norske familier. Stor og praktisk stasjonsvogn, med nøysom dieselmotor og grei komfort.

Vi snakker folkelig fornuft. Og hadde du litt ekstra penger å bruke, kunne den bli ganske velustyrt. Du kunne få Passaten med stor motor også, men de aller fleste valgte nøktern bensinmotor, eller sparebøsse-diesel.

Lurvete bruksbiler

20 år senere, har nok de fleste Passatene av denne generasjonen endt sine liv hos en eller annen bilopphugger.

Denne Passat-generasjonen solgte bra i Norge.
Denne Passat-generasjonen solgte bra i Norge.

Etter at de første nybilårene var over, havnet de gjerne hos småbarnsfamilier som hadde andre ting å bruke pengene på enn bil. Ofte kunne nok det gå ut over både vedlikehold og servicer, slik at de ble fort gamle. De siste årene gikk de gjerne i kategorien "lurvete bruksbiler", før det så var slutt.

Line (19) overrasket seg selv 

Personlig utseende 

Men noen har heldigvis overlevd, og ett av eksemplarene har endt opp hos Raino André i Ulsteinvik.

Og akkurat denne Passaten har fått en bonustilværelse utenom det vanlige. Raino har nemlig gått for et svært personlig utseende på bilen. Det handler om en god dose rat look, ispedd en rekke andre påfunn.

Denne bilen vekker oppsikt, og det er da også mye av poenget.

Og hadde han eller hun som hentet ut denne som nybil tilbake i 1995 sett den nå - ja, da tviler vi på om vedkommende hadde kjent igjen bilen sin overhodet! 

- Det oser bondetamp hver gang jeg ser den

Her har det skjedd ting med lakken! Foto: Privat.
Her har det skjedd ting med lakken! Foto: Privat.

Bil til 3000 kroner

Eieren: Raino André Svendsen

Alder: 25

Bosted: Ulsteinvik

Litt om meg selv: Litt i overkant interessert i alt som har motor, har vært bilinteressert siden jeg var to år. Pappa drev bilopphuggeri og har jobbet som bilmekaniker, så jeg har fått det fra ham, han har lært meg det meste jeg vet om bil :)

Har jobbet som bilmekaniker selv helt til ryggen takket for seg. Kaller bare bilen for mitt portrett av ADHD-diagnosen min :P. Ettersom dette var en bil til 3000 kroner, kunne jeg bare "go all in'' og gjøre bilen så tøff og stygg som jeg kunne ;)

En rånerbil litt utenom det vanlige ...

Mye oppmerksomhet

Merke, modell: 1995 VV Passat 1,9 TDI

Hvor lenge har du eid den? Snart ett år

Hva har du gjort med den? Slipt vekk all lakk og hatt på havsalt og eddik kokt i vann, lakkert all plastikk og tak, lakkert på haikjefter på hver side av bilen, senket med justerbart senkesett, Golf 3 leppe, Simons sportspotte, grunnet motorrom for å få et mer ''ratty'' utsende, lakkert noen jallafelger, hatt service på bilen og montert noen turbotrykks-målere og litt annet stash ;).

Liker best med bilen: Hele bilen! Får sånn glede av å kjøre den! Og all oppmerksomheten når man kommer glidende gjennom sentrum, setter bare ett stort smil om kjeften på alle som ser på :)

Motoren er det eieren liker minst med bilen. Den er laaat!
Motoren er det eieren liker minst med bilen. Den er laaat!

Hysterisk

Liker minst med bilen: MOTOREN!! Den er gammel og sliten. Var 91 hk en gang i tiden, men nå tror jeg det må være nærmere 51. Så den er laaat. Og rusten som begynner å komme under bilen og som jeg må sveise. 

Beste opplevelse med bilen: Det er når prøveskiltene er på, og kompisene er med ut og råner. Alle kommentarene fra folk og de som holder på å gå inn i lyktestolpene når de plutselig ser bilen. Hysterisk! Så den er en ekte head turner!  

Framtidsplaner for bilen: Nytt senkesett da dette bare senker 75 mm. Skal ha ett som senker 125 mm ;). Flere detaljer som skal lakkes og få klarlakk. EU-godkjenning, skilter anlegg, fete felger, VR6-interiør, ny motor, 3-tommers eksos og chip, slik at den får 145 hk. 

Petter skiller seg ut blant de andre rånerne

Digges på bygda

Drømmebil: Gamlebilen min. 1985 Mazda 323 GTI. Den er et stort savn. 

Annet: Det artigste er å kjøre fra byen der alle hater bilen – ut til bygda der alle digger den!

Har du en bil du vil dele med oss? Billig, dyr, stygg, pen, gammel, ny, liten eller stor, se info her.

Hva synes du om bilen? Noe du vil spørre Nikolas om? Bruk kommentarfeltet under!

Kanskje ikke rart de lo litt på bilverkstedet..?

Ikke heeelt som da den rullet ut fra fabrikken. Og her skal det snart skje mer, eieren har nemlig store planer! Foto: Privat.
Ikke heeelt som da den rullet ut fra fabrikken. Og her skal det snart skje mer, eieren har nemlig store planer! Foto: Privat.

Egentlig er dette en 15 år gammel Mazda