ÅPENHJERTIG: Prins Charles forteller åpenhjertig om sitt forhold til hertuginne Camilla i nytt intervju. Foto: NTB Scanpix / Chris Jackson
ÅPENHJERTIG: Prins Charles forteller åpenhjertig om sitt forhold til hertuginne Camilla i nytt intervju. Foto: NTB Scanpix / Chris Jackson

Prins Charles letter på sløret om forholdet til Camilla

– Hun har håndtert utfordringene på en ypperlig måte, sier prinsen i nytt åpenhjertig intervju. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prins Charles og hertuginne Camilla feirer i år 10-års jubileum som ektepar, og i den anledning har prinsen gitt et sjeldent intervju til CNN om deres forhold.

Intervjuet sendes ikke før senere fredag, men allerede nå har avisen Daily Mail gjengitt deler av hva prinsen fortalte om Camilla, hertuginnen av Cornwall.  

Lovpriser sjarmen hennes

– Hun har en fantastisk humor og sjarm, sier Charles i intervjuet.

De to var ryktet å ha en romanse allerede tidlig på 70-tallet, men Camilla giftet seg med en annen mann. Prinsen av Wales sin historie med Lady Diana kjenner de fleste til. De to skilte seg i 1996, men allerede før skilsmissen ble offisiell var det kjent at Charles hadde funnet tilbake til Camilla.

Forteller om utfordringene

Den kulørte presse sin dekning av forholdet var massiv, og kritikken mot Camilla haglet. Daily Mail beskriver henne som tidligere innehaver av tittelen: «Storbritannias mest forhatte kvinne».

– Det har vært meget store utfordringer, så klart, men jeg synes hun har taklet dette på en ypperlig måte, forteller den uvanlig åpenhjertige Prins Charles i intervjuet. 

Prinsen av Wales lovpriser også måten hertuginnen har funnet seg til rette i rollen sin som kongelig:

– Camilla har virkelig klart å definere sin egen distinkte rolle i offentligheten på en meget god måte, bedyrer den fremtidige kongen av England.

Charles, prins av Wales, og Camilla, hertuginne av Cornwall, feirer 10-års jubileum neste måned.