Super-Svendsen tok sølv etter skyteoppvisning

– Det betyr utrolig mye å komme tilbake etter tre måneder med «drit».

Emil Hegle Svendsen så lenge ut til å ta gullet på normaldistansen i Kontiolahti, men til tross for 20 treff måtte trønderen ta til takke med sølvet bak Martin Fourcade.

– Det har vært skikkelig tungt

29-åringen var likevel storfornøyd etter løpet.

– Jeg er veldig, veldig fornøyd. Det betyr utrolig mye å komme tilbake etter tre måneder med bare «drit» - sånn som jeg føler det selv ihvertfall, sa Svendsen til TV 2 etter målgang.

Etter en sesong langt under pari ble sølvmedaljen en solid opptur for 29-åringen. Selv om gullet glapp, var Svendsen mer opptatt av å fokusere på det positive.

– Det har vært skikkelig tungt, og det er godt å vise at man kan være med der oppe igjen, la Svendsen til.

Skyteoppvisning av de sjeldne

Svendsen viste tidlig at han hadde skumle hensikter i de finske skoger - med fullt hus på de to første skytingene ledet 29-åringen med drøye halvminuttet på Fourcade. Franskmannen pådro seg én bom på den første skytingen, men gikk betydelig fortere i sporet.

Den trenden fortsatte også etter skyting nummer tre - med hvert sitt fulle hus var Fourcade nå bare 20 sekunder bak. På den siste skytingen fullførte Svendsen oppvisningen på standplass - 20 treff av 20 mulige hadde normalt sett holdt til gull, men Fourcade gjorde heller ingen feil og ut på sisterunden hadde han overtatt ledelsen.

På den siste runden hadde ikke Strindheim-løperen mye å stille opp med - en tydelig sluttkjørt Svendsen klarte såvidt å karre seg over målstreken. Like etter kom Fourcade, og i mål var franskmannen nesten 21 sekunder foran.

God norsk laginnsats

Tsjekkiske Ondrej Moravec tok den siste pallplassen drøye 40 sekunder bak Fourcade. Ole Einar Bjørndalen ble nest best av de norske på sjetteplass, med Johannes Thingnes Bø på plassen bak. Tarjei Bø endte som nummer 25.

Med solid innsats fra tre av fire nordmenn er det god grunn til optimisme foran lørdagens stafett.