KJEDELIG: Skiskytterene Emil Hegle Svendsen og  Henrik L'Abée-Lund har ikke så mye å finne på utenfor konkurransene og trening i Joensuu under skiskytter-VM i Kontiolahti. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KJEDELIG: Skiskytterene Emil Hegle Svendsen og Henrik L'Abée-Lund har ikke så mye å finne på utenfor konkurransene og trening i Joensuu under skiskytter-VM i Kontiolahti. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Dritkjedelig å ligge på en campingplass i Finland og ikke gjøre en ting

Skiskyttergutta innrømmer at livet i VM er ganske så kjedelig utenom trening og konkurranser.

Kontiolahti (TV 2 Sporten): – Det er jo litt VM i venting også.

Ordene tilhører Johannes Thingnes Bø, som slo til med gull på lørdagens sprint, men skuffet med en 31. plass på jaktstarten dagen derpå.

Etter søndagens jaktstart i Kontiolahti har lillebror Bø og lagkameratene nå måttet vente i tre dager på det neste rennet i VM i skiskyting.

Lite som skjer på campingplassen
Det norske skiskytterlandslaget bor i campinghytter på en campingplass ved byen Joensuu, som ligger rundt sju mil fra VM-stadion de finske skoger utenfor småbyen Kontiolahti.

På campingplassen skjer det fint lite.

– Det er dritkjedelig å ligge på en campingplass i Finland i tre dager uten å gjøre noen ting. Det er ganske mye dødtid mellom rennene her, sukker Emil Hegle Svendsen til TV 2 Sporten foran torsdagens normaldistanse i VM.

For å unngå den totale brakkesyken har landslagsledelsen tatt noen grep for å få tiden til å gå raskere mellom rennene. Uten at det har hjulpet så mye.

– Vi har hatt det helt greit. Vi ser litt på film på PC'n, og tidligere i uken så spilte vi bowling. Vi prøver bare å få tiden til å gå, sier Hegle Svendsen.

Bjørndalen koser seg med Robin Hood
På formiddagen gjennomfører de norske skiskyttergutta lette treningsøkter i VM-løypene i Kontiolahti i et par timer under konkurransefrie dager. De har også satt av en halvtimes tid til det tilreisende pressekorpset fra Norge. Men i de resterende 20 timene i døgnet handler det meste om å sove, spise – og slappe av på rommet i campinghytten.

På soverommet går det mest i å se TV-serier på Netflix og nedlastede filmer på PC'n.

– Vi er to på rommet, og det er ganske greit å forholde seg til. Vi ser på filmer, prater litt og slapper av. Og sover og spiser, svarer Ole Einar Bjørndalen på TV 2 Sportens spørsmål om hva skiskytterne gjør på fritiden under mesterskap.

– Hvilke filmer har du sett?

– Jeg har sett Robin Hood fire ganger. Det er en film jeg liker. Og så har jeg sett litt andre forskjellige filmer, svarer Bjørndalen.

Johannes Thingnes Bø og storebror Tarjei er begge er noen av Netflix’ mest trofaste kunder.

Venter med «House of Cards»
Nylig slapp web-TV-giganten siste sesong av «House of Cards», men den serien har storebror Bø foreløpig valgt å vente med å se til senere i mesterskapet.

– Jeg gleder meg til å se den, men må ha noe å se frem mot slutten av mesterskapet, gliser han.

Johannes Thingnes Bø innrømmer at det ikke var så ille med tre hviledager etter søndagens jaktstart.

– Det ble litt styr etter gullet, men det var verdt det. Tre fridager er fint, og nå er jeg klar til nye løp. Men det var godt å slappe av, poengterer Thingnes Bø.