Først blir den lille Suzukien påkjørt og total skadd.
Minutter senere kommer en parkeringsvakt forbi og gir bileieren bot. Foto:
Tromsø Parkering/nordlys.no/Amedia
Først blir den lille Suzukien påkjørt og total skadd. Minutter senere kommer en parkeringsvakt forbi og gir bileieren bot. Foto: Tromsø Parkering/nordlys.no/Amedia

Først ble bilen påkjørt og totalskadet –så fikk han P-bot

Dette kaller vi dårlig start på dagen.!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var ikke en særlig bra dag for studenten ved Universitet i Tromsø (UiT).

Mens han sto parkert ved Prestvannet studentboliger ble bilen hans påkjørt og totalskadet. Han ringte så til forsikringsselskapet, og fikk da høre at han måtte kopiere en del dokumenter og sende dem til selskapet. Ett av dokumentene de ville ha var parkeringsbeviset.Det skriver nordlys.no

Skrev klage

Mens mannen var inne på hybelen for å ordne papirene, kom det en parkeringsvakt forbi studentboligen. Og ja, du gjettet riktig; Vakten så at bilen ikke hadde et parkeringsbevis i frontruten og skrev ut en bot.

Et par minutter senere kom studenten tilbake til den skadde bilen og fant boten.

Han bestemte seg naturlig nok for å skrive en klage til Tromsø Parkering.

Les også: - Jeg hadde en veldig sulten baby, så jeg glemte å betale for parkeringsbiletten

Påkjørt og totalskadd

Nordlys har forsøkt å komme i kontakt med studenten, uten å lyktes.

I klagen skriver han at bilen hans ble påkjørt og totalskadet mens han sto på parkeringsplassen.

- Jeg måtte sende en kopi av parkeringsbeviset til forsikringsselskapet for å bevise at jeg hadde parkert lovlig. Derfor måtte jeg fjerne beviset fra frontruten.

Videre skriver han at parkeringsbeviset har ligget i frontruten hele tiden, med unntak av de minuttene han var inne for å kopiere det, og ber Tromsø Parkering kansellere boten.

Kontrollerte beviset

I svaret fra Tromsø Parkering forteller de at de har kontrollert parkeringsbeviset hans, og funnet ut at det er registrert på studenten.

De skriver:

«Vi kan også se av bildene som ble tatt i forbindelse med ileggelsen at bilen var skadet og har fått bekreftelse at den like etter ble vraket».

Parkeringsselskapet bestemte seg for å kansellere boten, og studenten slapp å betale.

Les mer: - Han får en uke, så tar vi ham

Truet med dårlig anmeldelse

Hvert år mottar Tromsø Parkering rundt 1500 klager. Nordlys har tidligere snakket med fagsjef Tore Bentzen om klagene, han forteller at det er mulig å få en parkeringsbot kansellert.

- Vi prøver så godt det lar seg gjøre å få dokumentert hendelsesforløpet. Hvis klagen kan dokumenteres, så kan det hende at man får medhold.

Men verken smisking eller trusler hjelper på fagsjefen. Han har blant annet måtte opprettholde en bot fra en fransk kvinne som hadde kommet til Tromsø for å skrive en anmeldelse av byen for en reisebok. Hun truet med at om ikke boten ble kansellert, ville ikke anmeldelsen fra Tromsø bli bra.

- Jeg har også blitt personlig konfrontert av en fransk turist som fikk bot. Da jeg fortalte henne at jeg bare gjorde jobben min, sa hun at sist gang hun hørte noen si det var da tyskerne invaderte Frankrike under andre verdenskrig.

Flere bil og motorsaker fra nordlys.no finner du her:  

Les også: Dette er en glemt bil-skatt