– Bare rør å snakke om at Ødegaard må komme seg inn på førstelaget

TV 2s fotballekspert minner om at det ikke er skrevet i stein at Martin Ødegaard skal bli stjerne i en av verdens største fotballklubber.

Det stormer i Madrid. Byens store stolthet er videre til kvartfinalen i verdens gjeveste klubbturnering, de ligger ett poeng Barcelona i La Liga-tabellen – men likevel stormer det.

Etter tirsdagens hjemmetap mot Schalke, ble det for alvor meldt om krisestemning i den spanske hovedstaden.

De spanske mediene bruker ord som «katastrofe», «avskyelig» og «tragisk», mens både fans, trener Carlo Ancelotti og spillerne alle snakker om krise.

– Kampen i går er på mange måter en forlengelse av den vonde trenden vi har sett i Madrid i 2015. Etter 22 strake seire i høst, har klubben opplevd den strake motsetningen i 2015, sier La Liga-ekspert Petter Veland

Han tror likevel ikke at det spøker for Real Madrid-trener Carlo Ancelotti med tanke på å beholde jobben ut sesongen.

– Real Madrid har en plan om at Zinedine Zidane en gang skal ta over som hovedtrener, men jeg tror Ancelotti sitter en sesong til før dette skjer, sier C More-kommentatoren.

– Ødegaard kunne spilt i stedet for Khedira!
I onsdagens Sportslunsj på TV 2 Nyhetskanalen diskuterte han Real Madrid, Carlo Ancelotti og Martin Ødegaard, sammen med TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

Se debatten øverst!

I starten av debatten fikk de to se videoklipp fra Madrid, der supportere i går skreik etter forbedringer og utskifting av spillere.

– Elendig, elendig! Ancelotti har skylden! kom det fra en.

– Casillas skulle vært skiftet ut for lenge siden, kom det fra en annen.

Også Martin Ødegaard ble nevnt blant spillere fansen mener kan komme inn å bidra.

– Dersom Ødegaard hadde spilt på dette laget, ville han spilt bedre enn dem alle sammen, uttalte en av supporterne.

– Glad han ikke var involvert i går
Erik Thorstvedt blir provosert av alt Ødegaard-snakket.

– Vi må slutte med denne sabla opphaussingen når det gjelder Ødegaard, sier Thorstvedt og legger til:

SITTER HAN TRYGT? Ifølge Petter Veland er planen til Real Madrid å skifte ut Ancelotti med Zidane. Men La Liga-eksperten tror italieneren sitter trygt en sesong til.
SITTER HAN TRYGT? Ifølge Petter Veland er planen til Real Madrid å skifte ut Ancelotti med Zidane. Men La Liga-eksperten tror italieneren sitter trygt en sesong til.

– Han er nettopp fylt 16 år. Vi må la han få lov til å utvikle seg over fire eller kanskje fem år før vi begynner å snakke om førstelaget.

Thorstvedt har sett seg lei på alt «maset» om at Ødegaard snart må få sjansen for førstelaget til en av verdens største fotballklubber.

– Folk snakker om en for dårlig arena, og folk har en dårlig følelse. Han spiller sammen med en haug av gode spillere, og det er den arenaen han skal bruke for å bli bedre. Vi kan ikke begynne å snakke om at han skal spille på førstelaget, for det er han ikke i nærheten av å være god nok til ennå – og det er helt greit! sier Thorstvedt.

– Vi må også tåle at prestasjonene hans på andrelaget kommer til å variere, legger han til.

– Treningshverdagen er viktigst
Petter Veland har flere ganger uttalt at det viktigste for Ødegaard, er å finne seg til rette i et nytt land.

– Ancelotti sier at han følger planen, og at de er veldig fornøyd med det Martin gjør på treningsfeltet. Det som er viktigst nå er at han kommer inn i den spanske levemåten, at han får gjort seg kjent med spillestilen og med sine nye lagkamerater. Treningshverdagen er det aller viktigste, og så får kampprestasjonene være som de er – i hvert fall de første seks månedene. Men det handler om akklimatisering over år, ikke over måneder, sier Veland og får støtte fra Thorstvedt.

– Han trener med spillere som han er på høyde med på andrelaget, og så trener han med spillere som er bedre enn ham på førstelaget. Det løpet som er lagt er veldig bra. Man kan ikke begynne å mase om at han har valgt feil klubb, for dette går akkurat som vi hadde trodd på forhånd. Han har spilt bra, og han har spilt mindre bra. Som Petter sier, så er det treningshverdagen som er viktig. Han spiller altså fotball med Cristiano Ronaldo flere ganger i uken...

Thorstvedt minner også om at det ikke står skrevet i stein at Martin Ødegaard en gang skal bli stjerne på Real Madrid.

– Det er ingen selvfølgelighet at han kommer til å spille for førstelaget. Per nå er det bare rør å snakke om at han må komme seg inn på førstelaget, kommer det fra Spurs-legenden.

PS! Helgens Real Madrid Castilla-kamp mot Huesca blir dessverre ikke sendt på TV. Derimot kan man se kampen i opptak på TV 2 Sumo søndag kveld kl. 23.00.