ÅPNER FOR Å GI SEG: Emil Hegle Svendsen innrømmer at VM i Holmenkollen kan bli hans siste mesterskap.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ÅPNER FOR Å GI SEG: Emil Hegle Svendsen innrømmer at VM i Holmenkollen kan bli hans siste mesterskap.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Super-Svendsen åpner for å gi seg etter Holmenkollen-VM

Emil Hegle Svendsen (29) innrømmer at han har begynt å tenke på livet etter skiskytter-karrieren.

Kontiolahti (TV 2 Sporten): Med elleve VM-gull og fire OL-gull totalt i sin karriere er Emil Hegle Svendsen en av Norges mestvinnende skiskyttere gjennom tidene.

I Nove Mesto for to år siden ble Hegle Svendsen VM-kongen med fire gull - to av dem individuelle.

- Åpen for det meste
Opprinnelig hadde 29-åringen tenkt å satse frem mot OL i den sørkoreanske byen Pyeongchang i 2018, men nå røper skiskytter-stjernen at VM på hjemmebane i Holmenkollen neste år kan bli det siste han deltar i før han legger opp.

- VM i Holmenkollen betyr veldig mye for meg. Helt siden Sotsji-OL har jeg sagt at det blir det neste store i min karriere, og det gleder jeg meg til å oppleve. Jeg har aldri opplevd et mesterskap på hjemmebane før, sier Hegle Svendsen, og svarer følgende på spørsmål om VM i Holmenkollen blir det siste mesterskapet han deltar i:

- Vi får jo se, da. Jeg er åpen for det meste. Jeg har vel aldri bekreftet at jeg skal drive på frem til 2018, selv om jeg ser det har blitt skrevet noen steder. Vi får se hvor lenge jeg har motivasjonen, og ta ett år om gangen, fastslår Hegle Svendsen.

- Det nærmer seg jo
Super-Svendsen bekrefter at han allerede har begynt å tenke på livet etter skiskytter-karrieren.

- Jeg tenker jo på det av og til, men jeg har foreløpig ikke kommet frem til noe spesifikt jeg vil gjøre. Men det nærmer seg jo, så kanskje jeg burde begynne å tenke mer på det, sier Hegle Svendsen kryptisk.

Før VM i Kontiolahti slet medaljegrossisten fra Trondheim med sykdom, og stod over verdenscupen i Holmenkollen i februar, som også var prøve-VM før neste års høydepunkt.

- Dårligere enn jeg hadde håpet
Foran torsdagens normaldistanse i de finske skoger er han derfor bare forsiktig optimist med tanke på egne medaljesjanser.

- VM i Kontiolahti har egentlig gått dårligere enn jeg hadde håpet så langt. Sprinten ødela mye for meg i åpningshelgen, og da blir det håpløst å gå seg opp på pallen på jaktstarten. Jeg har imidlertid fått greie svar på den fysiske formen. Den er egentlig bedre enn fryktet. Og skiene fungerer bedre enn tidligere i sesongen, og det er ekstremt viktig. Slike ting er gode å få på plass. Men samtidig har jeg ting jeg må jobbe med, og skytingen blir ekstremt viktig på normaldistansen, poengterer Hegle Svendsen.