Denne Mercedesen er det bare tre av i Norge

Børre selger den eneste som er i privat eie.

Kun tre slike biler finnes i Norge. dette er den eneste i privat eie og nå selges den. Foto: Privat
Kun tre slike biler finnes i Norge. dette er den eneste i privat eie og nå selges den. Foto: Privat

Det å ha en diger Mercedes gir greit med "kred" i mange miljøer, og i sosiale sammenhenger.

Mercedesen til Børre fra Hvitsten ikke langt fra Drøbak hører definitivt med blant de større - i alle fall så lenge du ikke skal ha boggi og semihenger bak ...

Men det var ikke for å ha noe å skryte av i sosiale sammenhenger at han kjøpte denne forsikrer han, når vi tar kontakt for å ta en liten prat om bilen han nettopp har lagt ut for salg på finn.no

En 20 år gammel drøm

- Nei gitt - det var nok ikke akkurat det, sier han beskjedent.

- Dette var en 20 år gammel drøm som gikk i oppfyllelse. Jeg har nemlig i årevis hatt veldig sansen for Unimog, så da denne dukket opp for noen år siden - så lukket jeg øynene og klinket til, forteller han.

Han har - i følge egne utsagn - aldri angret på det.

- Men du - hva er egentlig en Mercedes Unimog?

Dette er en terrenggående lastebil og min er registret for seks personer. Unimog er forkortelse for et universalt motorisert kjøretøy. Det brukes av militære, brannvesen, kraftselskaper, landbruket og til brøyting av veier. For å nevne noe!

Bil for eventyrere

- Men også eventyrlystne globetrottere har oppdaget dette fantastiske kjøretøyet som kan bringe deg over elver, steiner og fjell- ja, egentlig hvor som helst, forklarer selgeren ivrig.

Se hele annonsen og alle bildene her: 

- Og hva har du egentlig brukt den til.

- Dette er jo den ultimate turbilen, forsikrer Børre.

- God plass i kupeen, med plass til hele familien, framkommelighet som en traktor, og den får en Hummer til å se puslete ut ved siden av. Så det har blitt mange turer til fjells og på hytta med både ski, sykler og kajakker på taket.

Drømmetur til Island

- Den største opplevelsen er allikevel en fire ukers tur til Island. Landet der det faktisk er lov å kjøre der det ikke er vei - og som byr på et fantastisk landskap og mange hyggelige opplevelser.

- Vi krysset fra øst til vest med bil, på de minst fremkommelige stedene lengst unna befolkningen på sagaøya. Så her kom bilen virkelig til sin rett. Her kreves det nemlig et skikkelig terrenggående kjøretøy, mye utstyr, enda mer planlegging og tidvis risikovurdering, selv for en som har kjørt en del "utaskjærs" før, forklarer han ivrig.

- Hvorfor selger du drømmebilen da?

- Jeg kan forsikre om at det er med tungt hjerte, altså. Det er nesten så jeg angrer allerede, Men jeg har investert i eiendom - så nå tror jeg bare den må gå. Men slett ikke for enhver pris. Jeg har fått bud jeg har takket nei til, forklarer han.

Dette er en litt billigere Unimog

Overraskende mange henvendelser 

- Så du har fått en del henvendelser?

- Ja, forbausende mye faktisk. Annonsen ligger under tunge kjøretøyer og spesialkjøretøyer på finn.no. På tross av den litt sære plasseringen, har jeg aldri hatt mange visninger på så kort tid - noen gang tidligere.

- Dette er en av bare tre i Norge. Forsvaret her én og så tror jeg et kraftselskap har én og så er det denne, som er den eneste i privat eie.

- Dessuten er dette den største typen som heter U500. Den har blant annet kraftigere aksler enn den mindre U400.

Valgets kval ...

- Blir den erstattet med noe annet morsom da kanskje?

- Huff. Ja, nei... sier han tydelig litt brydd og det er ikke lett å forstå hva han egentlig mener. Før han fortsetter etter en liten tenkepause. 

- Du skjønner det har dukket opp en innmari kul båt. Så ja lysten er der - helt klart

- Men jeg skal forsøke å la fornuften styre denne gangen, sier han uten helt å klare å overbevise oss om nettopp det. Neppe seg selv heller ...

- Dette må vel kalles et typisk I-lands-problem sier han litt unnskyldende. Men uansett så skal "Mogen" selges først.

Se hva Mercedes har funnet på nå:

Har litt å leke med - tross alt ...

Og selv om det ikke blir båt, så har den hyggelige selgeren litt å kose seg med. En Mercedes SL cabriolet for varme sommerdager på landeveien og en BMW HP200 Enduro motorsykkel om lysten til en tur i skogen skulle ta overhånd.

Vi ønsker lykke til med salget av den spesielle og store Mercedesen, og ønsker både bilen og framtidige eiere god tur ut på nye eventyr!

Denne Mercedesen er også STOR: