Ronaldo-dobbel da Real Madrid slapp med skrekken i målfest

Schalke imponerte, men kom til kort mot Real Madrid.

Real Madrid-Schalke 3-4 (5-4 sammenlagt)

Med 2-0 borte i første kamp kunne man se for seg en trygg og god gjennomføring av Real Madrid da Schalke gjestet Santiago Bernabeu.

Det ble imidlertid alt annet enn kjedelig i det som utviklet seg til å bli en målfest - en fest som Real Madrid som ventet gikk seirende ut av.

Det som ikke var ventet var at det skulle stå 5-4 sammenlagt.

Av banen til pipekonsert

Cristiano Ronaldo scoret to ganger, og var som vanlig sterkt delaktig i at resultatet gikk rett vei for Martin Ødegaards klubb, men det kunne fort gått galt.

Det visste også hjemmepublikumet som pep sine helter av banen til tross for at klubben gikk videre i Mesterligaen.

Ronaldo og resten av Real Madrids meritterte mannskap og støtteapparat var også steinansikt etter 3-4-tapet. Det var ingen tvil om at dette ikke var godt nok for spillere og fans.

– Vi spilte virkelig dårlig, og vi var heldige som gikk videre til kvartfinalen. Vi er ikke fornøyd og vi må bli bedre raskt, sier Carlo Ancelotti til Viasat etter kampen.

– Vi hadde problemer defensivt, vi hadde problemer offensivt. Vi må bli bedre i alt. Vi må vise en bedre stil og forandre holdningen vår.

Schalke-dominans

Schalke leverte nemlig mange skremmeskudd, og var det klart førende laget i førsteomgang.

Real Madrid fant ikke ut av tyskernes offensive spill, men ble reddet av sine største stjerner.

Christian Fuchs ga gjestene ledelsen etter 20 minutter, før Ronaldo utlignet fem minutter senere etter et hjørnespark.

Ex-Real Madrid-spiss Klaas-Jan Huntelaar ga Schalke ledelsen igjen på en retur etter 40 minutter, og det så ut til at tyskerne skulle gå til pause med 2-1 i kampen og 2-3 sammenlagt.

Det ville vært et godt grunnlag for de blå gjestene, men igjen var Ronaldo på pletten og utnyttet et innlegg fra Fabio Coentrão - 2-2.

Ga Real Madrid ledelsen

Sju minutter ut i andre omgang så det ut som kampen, i alle fall sammenlagt, var avgjort. Karim Benzema satte inn 3-2 etter en oppvisning i å holde hodet kaldt.

Bare fem minutter senere var det kamp igjen. Den 19 år gamle Champions League-debutanten Leroy Sané vridde et skudd rundt Iker Casillas i lengste hjørnet og dermed 3-3. 

Nervene var i høyspenn i Madrid da Klaas-Jan Huntelaar hamret inn 4-3 med seks minutter igjen å spille, og to klasseredninger av Iker Casillas måtte til for at Real Madrid skulle klare å ta seieren hjem.

I den andre kampen i Mesterligaen var to frisparkperler blant ingrediensene da Porto knuste Basel 4-0.