Porto lekte seg videre med frisparkperler

Porto er klar for kvartfinalen i Mesterligaen.

To frisparkperler var blant ingrediensene da Porto knuste Basel 4-0 tirsdag. Portugiserne er klar for sin første kvartfinale i mesterligaen på seks år.

Avansementet ble sikret med 5-1 sammenlagt. Basel gjorde en sterk figur i gruppespillet og slo ut Liverpool på veien, men borte mot Porto var sveitserne sjanseløse.

For selv om hjemmelaget ikke var nødt til å score, ble publikum servert herlig spill og vakre scoringer. Gjestene holdt brukbart stand til pause, men som så mange ganger før kom Porto ut som en virvelvind i annen omgang.

Yacine Brahimi satte standarden med et elegant frisparkmål etter 14 minutter. Basel-keeper Tomas Paclik rakk ikke å reagere før ballen duppet over muren og i nettmaskene.

Etter scoringen fortsatte Porto å diktere spillet, men uten å komme til store sjanser. Basel gikk dermed til pause vel vitende at laget fortsatt hadde muligheten til å rappe kvartfinalebilletten. Håpet brast bare to minutter etter sidebyttet.

Fra utsiden av 16-meteren skjøt Héctor Herrera pent inn 2-0. Ballen fikk en skru og føk inn i lengste hjørne. Da måtte plutselig bortelaget score to mål for å gå videre, og det var det aldri i nærheten av. (©NTB)