Hillary Clinton angrer på bruk av privat epostkonto

– Ingen eposter er slettet, sier USAs tidligere utenriksminister.

Hillary Rodham Clinton måtte tirsdag svare på spørsmål om hvorfor hun som utenriksminister brukte en privat epostkonto. (AP Photo/Seth Wenig)
Hillary Rodham Clinton måtte tirsdag svare på spørsmål om hvorfor hun som utenriksminister brukte en privat epostkonto. (AP Photo/Seth Wenig)

USAs tidligere utenriksminister Hillary Clinton sier hun ikke burde brukt en privat epostkonto i jobbsammenheng, men avviser å ha brutt loven.

– Jeg bestemte meg for å bruke min private konto for anvendelighetens skyld, noe som var lov. Når jeg ser tilbake, ser jeg at det hadde vært bedre å bruke to ulike telefoner og to ulike epostkontoer, sa Clinton da hun møtte pressen etter et møte i FN i New York tirsdag kveld norsk tid.

Ettersom epostene og vedleggene aldri ble lagret i departementets systemer, har det vært opp til Clinton og hennes stab å avgjøre hva som var arkivverdig.

Saken har blitt en verkebyll for Clinton, som er storfavoritt til å bli demokratenes presidentkandidat i 2016.

Clinton hadde ingen offisiell epostadresse da hun var utenriksminister mellom 2009 til 2013, men brukte en privat epostkonto. Det kan ha vært i strid med amerikansk arkivlov, som fastslår at all tjenestekorrespondanse skal bevares for ettertiden.

Det amerikanske utenriksdepartementet sier de har mottatt 55.000 sider med eposter fra Clinton. Spørsmålet kritikerne stiller er om alle relevante eposter er overlevert departementet for arkivering.

– Det har vært en grundig prosess, sa Clinton under pressekonferansen, og understreket at alle eposter som «overhodet» kunne være relevante, er overlevert. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2